Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΟΦΑΣΗ της 19ης-8ης/28.8.17 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

     Tην ΔΕΥΤΕΡΑ 28/8/17, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας,  μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας, με  τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:                           
I.                 Συλλαλητήρια Θεσσαλονίκης. (ΠΟΕΔΗΝ k΄ ΔΕΘ).
II.        Εκτιμήσεις συναντήσεων μας  με Δκτές Νοσοκομείου- 6ης Υ.Πε k΄ οι σχετικές εκκρεμότητες στις  διεκδικήσεις μας.
III.              Προσδιορισμός και διοργάνωση Σύσκεψης φορέων.
IV.   Ρύθμιση της κυκλοφορίας k΄ της Στάθμευσης στον περιβάλλοντα χώρο.
V.                Διάφορα τρέχοντα ζητήματα και Ενημερώσεις. 
        Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, από την οποία  απουσίαζαν ο Αναγνώστου, η Γκαργκάσουλα, η Μαυρίκη, η Τουτούνη και ο Χατζηλάμπρου, ο  Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος, τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε:

Ι. Κατ΄ αρχήν   στα όσα διαδραματίστηκαν στο   μεσοδιάστημα από την προηγούμενη συνεδρίασή μας μέχρι σήμερα, τα συμβάντα και τις παρεμβάσεις μας, που είχαν να κάνουν με:
     • Την κομματική φιέστα των εγκαινίων, την σχετική κινητοποίησή μας και τα όσα διαδραματίστηκαν σ΄ αυτά. Τις επιθετικές και υβριστικές πρακτικές του Προέδρου του ΚΕΣΥ, ενάντια του οποίου πρότεινε να κατατεθεί σχετική δικαστική προσφυγή - αγωγή εναντίον του για τις ύβρεις που ξεστόμισε ενάντια στο  Σωματείο μας και ειδικά ενάντια στον Πρόεδρο του Συλλόγου μας.
     • Την παρέμβασή μας στην Διοίκηση και την ΗΔΙΚΑ για την καταβολή των περικοπών του 2013 και 2014, στις αργίες και τα νυκτερινά μας.
     • Με την αξιολόγηση, την σχετική περιοδεία μας στους χώρους δουλειάς και την πετυχημένη απεργία-αποχή των Συναδέλφων μας, που γύρισαν την πλάτη στη τρίτη συνεχόμενη σχετική παράταση της κυβέρνησης, που έληξε άδοξα γι αυτούς την 7/8/17.
    • Την συνάντησή μας με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε και τις παρεμβάσεις του Εκπροσώπου μας στις συνεδριάσεις του Δ.Σ του Νοσοκομείου, αλλά και την αποχώρηση διαμαρτυρίας του σε μία απ΄ αυτές.
     • Τις παρεμβάσεις μας για την νυκτερινή βάρδια των θυρωρών, την στολή και την λειτουργία της Ασφάλειας, τις Στολές του Νοσηλευτικού Προσωπικού, την λειτουργία των καθαριστριών και τον σχετικό εξοπλισμό του κλάδου τους, το μεταφορικό καράκι των εργατών, την εορταστική άδεια του 15αύγουστου, την διαμόρφωση του χώρου εργασίας των Συναδέλφων μας στην Ουρολογική και πλαστική και τον κλιματισμό του 3ου ορόφου του ταχύρυθμου, ζητήματα που  δρομολογήθηκαν.
    • Την αντίδρασή μας για την μεταφορά των Νεφρολογικών Ασθενών στην Παθολογική και τις σχετικές παρεμβάσεις μας.
    • Τις παρεμβάσεις μας για την ΝΕΑ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ στη Νοσηλευτική Διεύθυνση, τις συμπεριφορές και πρακτικές της Νοσηλευτικής Διευθύντριας.
    Την διακίνηση των αιμοληψιών και την εμπλοκή των Νοσηλευτριών αλλά και των Νοσοκόμων στη μεταφορά φαρμάκων κλπ, στην λειτουργία του κυτταρολογικού  και την υπερωριακή απασχόληση των Συναδελφισσών στο γαστρεντερολογικό.
    Στη συνέχεια
II.  Στα επικείμενα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ στη Θεσσαλονίκη, 
    • Τόσο αυτό της ΠΟΕΔΗΝ, την Παρασκευή 8/9/17, ένα συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει από το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Νοσοκομείο και αφού θα διέλθει από διάφορα άλλα Νοσοκομεία της περιοχής, θα καταλήξει στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όπου θα γίνει διαμαρτυρία για την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι Εργαζόμενοι σ' αυτά.
     • Όσο  και εκείνο της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και λοιπών φορέων την 9/9/17, το καθιερωμένο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, στα πλαίσια των εγκαινίων της ΔΕΘ.
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ όπου πρότεινε να παραβρεθεί  και το Σωματείο μας, με μια διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Δ.Σ.
III. Στις πρόσφατες ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ του Σωματείου μας με τις Διοικήσεις:
     • Τόσο της Υ.Πε, όπου ο κατώτερος των περιστάσεων Διοικητής, όχι μόνον δεν κατέστη δυνατόν να δώσει καμία  λύση στα  ζητήματα που του τέθηκαν, δυστυχώς δεν απάντησε μέχρι σήμερα ούτε σ' αυτά που δεσμεύτηκε, όπως για τις καρατομήσεις στη Νοσηλευτική Δνση, τις εκεί  μετακινήσεις αλλά και τις προθέσεις του για τα κτιριακά μας κλπ άλλα.
     • Όσο  και του Νοσοκομείου, όπου ο Διοικητής παρά την αποδοχή ως Δίκαια και σωστά όσα κάθε φορά του καταθέτουμε, παρά την σχετική κατανόηση που πάντα φραστικά δείχνει, δεν επιλύει επί  τόπου και άμεσα, ενώπιον μας κανένα ζήτημα,   όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Βεβαίως απ' ότι φαίνεται ασχολείται με αυτά στη συνέχεια και όπου μπορεί και θέλει δίνει κάποιες  λύσεις, τις οποίες  ανακοινώνει μόνος του χωρίς να μας ενημερώνει όπως έχει υποχρέωση να κάνει, για να δείχνει ότι είναι δικές του κινήσεις και ότι αυτές δεν εκπορεύονται από τις δικές μας διεκδικήσεις, όπως η περίπτωση των εορταστικών αδειών και όχι μόνον.
         Οι ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ αυτές που έγιναν με πρωτοβουλία του Σωματείου μας,  δυστυχώς ήσαν ΑΝΟΥΣΙΕΣ και ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ και γι αυτό ο Πρόεδρος του Σωματείου μας πρότεινε να αλλάξουμε τον τρόπο διεκδίκησης, βάζοντας συμμέτοχους σ' αυτές και τους Συναδέλφους-Εργαζόμενους, τα μέλη μας, κατεύθυνση  για την οποία πρότεινε σχετική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για την 20η του Σεπτέμβρη, για την επιτυχία της οποίας ζήτησε να κινητοποιηθούν όλα τα μέλη του Δ.Σ. Μια ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ όπου θα επαναφέρουμε όλες εκείνες τις εκκρεμείς διεκδικήσεις μας και θα αποφασίσουμε σχετικές κινητοποιήσεις για την επίλυση αυτών, αλλά και των προβλημάτων που θα καταθέσουν οι Συνάδελφοί μας στην προαναφερόμενη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΥΣΗ, όπου θα πρέπει να είναι όλοι παρόντες.
IV. Στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με
ü τα χωροταξικά προβλήματα και την αναγκαιότητα νέων κτιριακών υποδομών, 
ü την υποχρηματοδότησή μας και την αναγκαιότητα αύξησης του προϋπολογισμού μας κατά 40% τουλάχιστον, 
ü την υποστελέχωσή μας και την αναγκαιότητα της κάλυψης των κενών οργανικών μας θέσεων 
ζητήματα όπου η Διοίκηση του Νοσοκομείου σιωπά επικίνδυνα και η 6η Υ.Πε αδιαφορεί πλήρως και γι΄ αυτό πρότεινε την διοργάνωση σχετικής ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ,  την ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9/17 στις 11 πμ στο Ταχύρυθμο, με σκοπό και στόχο την διεκδίκηση από κοινού με τους φορείς της πόλης μας, αυτών των σοβαρών ζητημάτων που καθορίζουν επί της ουσίας την τύχη και την προοπτική του Νοσοκομείου, τον πραγματικό ρόλο του ενός εκ των δύο πυλώνων της υγείας στην περιοχή μας όπως προσδοκάμε και επιδιώκουμε.
V.  Στα ζητήματα του περιβάλλοντος χώρου, την Ρύθμιση της κυκλοφορίας k΄ της Στάθμευσης στον περιβάλλοντα χώρο, κάνοντας  συγκεκριμένη πρόταση για την κίνηση των οχημάτων, τα parking με κάρτα για τους Εργαζόμενους και τους Ιατρούς, αλλαγή του χώρου του θυρωρείου, δεύτερη έξοδο πίσω από το Νοσοκομείο και περιμετρική οδό και βεβαίως ουσιαστική κάλυψη του θυρωρείου και της Ασφάλειας του Νοσοκομείου και την διάθεση όλων των προκάτ (ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ k ΝΝΘ) κυρίως για αποδυτήρια Προσωπικού, ξεκούρασης εφημερευόντων κλπ αποθηκευτικούς χώρους.
VI. Τέλος με δεδομένο ότι πλησιάζει ο χρόνος για το  επόμενο Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ, πρότεινε την ανάληψη και αποστολή στην ΠΟΕΔΗΝ της σχετικής οφειλόμενης συνδρομής μας.
          Στην Συνέχεια:
    Μετά τις προαναφερόμενες εισηγήσεις και αφού ακολούθησε,  η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων και βεβαίως ο σχετικός και απαραίτητος διάλογος μεταξύ των μελών του Δ.Σ.  
                             Το Δ.Σ του Σωματείου μας  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
1. Να συμμετάσχει με σχετική Αντιπροσωπεία του στα Συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης, εγκρίνοντας παράλληλα και την σχετική δαπάνη στα πλαίσια των αποζημιώσεων της ΠΟΕΔΗΝ.
2. Να  διοργανώσει, την ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9/17 και ώρα 11 πμ, ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, για τα προβλήματα του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων  Εργαζόμενων σ' αυτό.    Στη σύσκεψη αυτή, όπου αποφασίστηκε να κληθούν ο Περιφερειάρχης, οι Δήμαρχοι Πατρέων-Δυτ. Αχαΐας και Ερυμάνθου, οι Βουλευτές του Νομού, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, η ΕΙΝΑ, ο Μητροπολίτης, οι Σύλλογοι Εργαζομένων του ΝΝΘώρακος ΠΠΝΡΙΟΥ και ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός και Φαρμακευτικός κλπ άλλοι Συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί φορείς, θα μας απασχολήσουν κυρίως τα ζητήματα της περαιτέρω κτιριακής επέκτασης του Νοσοκομείου, της υποχρηματοδότησής του και της υποστελέχωσής του, της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας κλπ άλλα επί μέρους ζητήματα όπως είναι η χρηματοδότησή μας για φωτοβολταϊκά, παρασκευή οξυγόνου, Μαγνητικό κλπ. 
3. Τον προγραμματισμό για την 20/9/17, ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των μελών μας, με σκοπό και στόχο να  συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, την στάση των Διοικούντων απέναντι σ' αυτά, τον τρόπο διεκδίκησής τους και την δρομολόγηση σχετικών κινητοποιήσεων.
4. Την έγκριση της Πρότασης του Προέδρου για την Ρύθμιση της κυκλοφορίας k΄ της Στάθμευσης στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου.
5. Την κατάθεση ΑΓΩΓΗΣ κατά του Προέδρου του ΚΕΣΥ για την υβριστική του στάση και συμπεριφορά ενάντια στο Σωματείο και τον Πρόεδρό μας, στην κομματικού χαρακτήρα φιέστα των πρόσφατων εγκαινίων του 7ορόφου.
                                  Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: