Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Επιστολή της ΑΔΕΔΥ προς Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ό.Γεροβασίλη – Τροποποίηση του άρθρου 7 του Ν. 4440/2016.

Κυρία Υπουργέ,
      Με αφορμή την έναρξη εφαρμογής του Νόμου 4440/2016 για την κινητικότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων -και πέρα από τις διαφωνίες που η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει εκφράσει για αυτόν-, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά την τροποποίηση του σχετικού Νόμου και συγκεκριμένα του άρθρου 7, που αναφέρεται στη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων, για κάλυψη θέσης με μετάταξη ή απόσπαση από την υπηρεσία υποδοχής.
       Συγκεκριμένα προτείνουμε η τριμελής επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων να γίνει πενταμελής και να συμμετέχουν σε αυτήν και οι αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων. Επισημαίνουμε ότι στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Δημοσίων Υπαλλήλων που εξετάζουν τις υπηρεσιακές μεταβολές των εργαζομένων στο Δημόσιο συμμετέχουν, από συστάσεως του θεσμού το 1986, και οι αιρετοί εκπρόσωποι. Οι μετατάξεις και οι αποσπάσεις είναι υπηρεσιακές μεταβολές και θεωρούμε αυτονόητο τη συμμετοχή των αιρετών στα συμβούλια που τις εξετάζουν.
        Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη συζήτηση του σχετικού Νόμου στη Βουλή (Ν. 4440/2016) η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είχε ζητήσει και τη συγκεκριμένη τροποποίηση, καθώς και την τροποποίηση του άρθρου 7 για τη σύσταση της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας, προκειμένου να συμμετέχει σε αυτήν εκπρόσωπος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ως μέλος, με δικαίωμα ψήφου, και όχι ως παρατηρητής.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: