Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Εντυπωσιακή και άκρως επιτυχημένη η νυχτερινή άσκηση εκκένωσης και διάσωσης προχθές το βράδυ στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας»- Ο «Πρευγένης» προκάλεσε 7,4 Ρίχτερ

DSC_3941.JPG
DSC_4292.JPG       Ωρα 8:30 το βράδυ, ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 Ρίχτερ προκάλεσε «ρήγμα» στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», καθώς εγκλωβίστηκαν ασθενείς, ενώ παράλληλα προκλήθηκε πυρκαγιά στα μαγειρεία.
       Αμέσως, σήμανε συναγερμός στη διοίκηση και το προσωπικό του ιδρύματος, την Πυροσβεστική και ιδίως στην 6η ΕΜΑΚ, στο ΕΚΑΒ, στην Αστυνομία, στον Ερυθρό Σταυρό και όλος ο μηχανισμός βρέθηκε στο πόδι για να μην κινδυνεύσουν ζωές...
DSC_4045.JPG       Επρόκειτο για την πρώτη πανελλαδική νυχτερινή άσκηση εκκένωσης και διάσωσης που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».
      Η άσκηση που κράτησε δύο ώρες περίπου σημείωσε μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα ολόκληρη την επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης, παρά τη βροχή, ενώ περιελάμβανε τέσσερα στάδια.
DSC_3949.JPG      Μαζί με το σεισμό εκδηλώνεται φωτιά στο υπόγειο του κεντρικού πολυώροφου κτιρίου του Νοσοκομείου και εγκλωβίζονται άτομα στον χώρο των μαγειρείων καθώς και στην ταράτσα του κτιρίου. Αμέσως τίθεται σε εφαρμογή σχέδιο εκκένωσης του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι μετέφεραν τους ασθενείς στις σκηνές, έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, ενώ παράλληλα με ασθενοφόρα κατέφθαναν τραυματίες μέσα από την πόλη. Στο προαύλιο του «Αγ. Ανδρέα» είχαν στηθεί σκηνές που λειτουργούσαν ως εξωτερικά ιατρεία και προσωρινοί θάλαμοι νοσηλείας, ενώ επί τόπου βρέθηκαν πάνω από επτά πυροσβεστικά, ασθενοφόρα, περιπολικά.
      Με κλιμακοφόρο όχημα η Π.Υ. απεγκλώβισε άτομο από τον 4ο όροφο, από το ισόγειο με την βοήθεια των εκπαιδευμένων σκύλων, ενός τεχνικού που είχε παγιδευτεί στην ταράτσα του επταώροφου, τον οποίο τα στελέχη της ΕΜΑΚ κατέβασαν με σκοινιά και με τη συνοδεία διασώστη, καταχειροκροτούμενοι από τους παρευρισκόμενους.
ROYMELIOTIS 1.jpg      Η άσκηση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και απέδειξε την ετοιμότητα και τον συντονισμό των φορέων στην αντιμετώπιση των πιο ακραίων φυσικών φαινομένων, όπως ανέφερε στην «Π.Γ.» ο διοικητής του Νοσοκομείου Θεόδωρος Σερεμέτης.
      «Προσπαθούμε να συντονιζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα», δήλωσε ο Περιφερειακός δ/τής της Π.Υ. Δυτ. Ελλάδας Κώστας Κυριακόπουλος, ο οποίος είχε τον συντονιστικό ρόλο, χαρακτηρίζοντας καθοριστική τη συμβολή των ασκήσεων για την ετοιμότητα της υπηρεσίας και κυρίως του ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας».
GIANNOPOYLOS.JPG      O διοικητής της Π.Υ. Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης τόνισε πως «αποδείχθηκε ο υψηλός βαθμός εκπαίδευσης και ετοιμότητας του προσωπικού μας, ο σωστός συντονισμός των υπηρεσιών, αλλά και η άψογη συνεργασία όλων των συμμετεχόντων».
       Συμμετείχαν επίσης ο υπ/τής Βασίλειος Μπαρτζάκλης, από την 6η ΕΜΑΚ και Αργύριος Φαλίδας, καθώς και ο δ/τής του Α΄ΠΣΠ Παναγιώτης Δημόπουλος, εκπρόσωποι αρχών και φορέων.
      Εντυπωσιακό το τελευταίο μέρος της άσκησης όταν οι πυροσβέστες της 6ης ΕΜΑΚ διέσωσαν με σχοινιά εγκλωβισμένο στην ταράτσα του 7ου ορόφου.
SEREMETHS THEODOROS.jpg      Στήθηκε ολόκληρη κλινική στη σκηνή στο προαύλιο του Νοσοκομείου



         ----------------------------------------------

Όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για την αντιμετώπιση του... έκτακτου φυσικού φαινομένου.


Αναδημοσίευση από Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ
Των Ελένης Α. Γεωργοπούλου – Βάλιας Ευθ. Γρίβα
Από την έντυπη έκδοση της Εφημερίδας Γνώμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: