Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Δωρεά ζωής, χιλιάδων ευρώ για το Νοσοκομείο μας «κολημμένη» για 10 χρόνια!

      Ενας μικρός θησαυρός ύψους 196.000 ευρώ που κληρονόμησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του «Αγ. Ανδρέα» ευαισθητοποιημένη συμπολίτισσα, παραμένει εγκλωβισμένος στα γρανάζια της γραφειοκρατίας επί 10 χρόνια τώρα.
      Την τελευταία τριετία έχουν προκύψει σοβαρές ανάγκες στη Μονάδα για προμήθεια στρωμάτων, κρεβατιών και μηχανημάτων υποστήριξης των ασθενών αλλά δεν μπορούν να τα προμηθευτούν ελλείψει χρημάτων.
       «Εχουμε ανάγκη από εξοπλισμό πρώτης ανάγκης, η Μονάδα έχει χρήματα από ευεργέτες αλλά δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει λόγω της ασύλληπτης γραφειοκρατίας που επικρατεί» μας είπε ο διευθυντής ΕΣΥ, χειρουργός του νοσοκομείου και αντιπρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας Κώστας Δραγώτης προσθέτοντας:
      «Την τελευταία τριετία που υπάρχει έλλειψη χρημάτων και οι ανάγκες μας είναι επείγουσες προσπαθούμε να βρούμε τρόπο για να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά που είναι «παρκαρισμένα» τουλάχιστον για μία δεκαετία αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει. Αυτό που συμβαίνει είναι παράλογο. Οι πολίτες αφήνουν τα χρήματά τους για συγκεκριμένο σκοπό ο οποίος, όπως έχει σήμερα η κατάσταση, παραβιάζεται».
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
    Η «Π» απευθύνθηκε στον διοικητή του νοσοκομείου Θεόδωρο Σερεμέτη ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη της προίκας αυτής για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπως και την αδυναμία άμεσης αξιοποίησής της. «Για να κάνουμε χρήση των χρημάτων αυτών θα πρέπει να τα εντάξουμε στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου. Δυστυχώς όμως ο προϋπολογισμός, λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων είναι κλειστός και δεν μπορούμε ούτε να προσθέσουμε ούτε να μετακινήσουμε ποσά από αυτόν. Ετσι βρισκόμαστε στο σημείο όπου στο ταμείο μας έχουμε χρήματα αλλά δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε».
       Ωστόσο επειδή οι ανάγκες είναι υπαρκτές, συγκεκριμένες και επείγουσες η διοίκηση του νοσοκομείου προσπαθεί να βρει λύση. Κοινό εμπόδιο σε όλες είναι η απίστευτη γραφειοκρατία και τα απίθανα πράγματα που προϋποθέτει. «Οι υπηρεσίες μας αναζητούν λύση και πάντα πέφτουν πάνω σ' ένα ακόμα πιο πολύπλοκο και δύσκολο σύστημα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πράγματα ζητούν προκειμένου να αξιοποιηθεί ένα περιουσιακό στοιχείο του νοσοκομείου. Παρ' όλα αυτά ελπίζω ότι εντός του 2018 θα μπορέσουμε να βρούμε μία άκρη και να αξιοποιηθούν τα συγκεκριμένα χρήματα» καταλήγει ο κ. Σερεμέτης.

ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ
*Από την Έντυπη Έκδοση της Εφημ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: