Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Παρέμβαση Κ.Πετρόπουλου για τον Σταθμό του ΕΚΑΒ

   Ανταποκρινόμενος ως περιφερειακός Σύμβουλος, στην πρόσκληση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για τα εγκαίνια του ΝΕΟΥ ΧΩΡΟΥ που διαμορφώθηκε και παραχωρήθηκε, για την στέγαση του Σταθμού του ΕΚΑΒ στην k Αχαΐα, στον σύντομο χαιρετισμό μου, πέρα από την αναφορά μου στην  εκ  μέρους του Δήμου Δυτικής  Αχαΐας προαναφερόμενη θετική εξέλιξη, αναφέρθηκα επίσης:
    Α). Στην αναγκαιότητα της ενίσχυσης αυτού του Σταθμού με ΕΝΑ ακόμη ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ (πέραν του ενός που σήμερα λειτουργεί) και με το σχετικό ΠΛΗΡΩΜΑ, για δύο λόγους:
  • Τόσο για το ότι αυτός ο Σταθμός που είναι σε ένα πολύ σημαντικό σημείο, στον κόμβο απ’ όπου διέρχεται η Πατρών – Πύργου, η «εθνική» με τα πολλά  και σοβαρά τροχαία ατυχήματα, που όπως αντιλαμβάνεστε η  πολύτιμη  άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ, ίσως και να μην είναι δυνατή με το ένα ασθενοφόρο που διατίθεται.
  • Όσο και για το γεγονός ότι αυτός ο Σταθμός καλείται να προσφέρει
    υπηρεσίες σε 45 περίπου κοινότητες, σε μια περιοχή με 30.000 κατοίκους, σε έναν πληθυσμό που τους πιο πολλούς μήνες του έτους διπλασιάζεται λόγω της τουριστικής ανάπτυξης και κίνησής του.
Β). Στην αναγκαιότητα της ενίσχυσης και του Κ.Υ k. Αχαΐας με προσωπικό, Ιατρούς, υλικά και εξοπλισμό, έτσι ώστε, βάσει των προαναφερόμενων, να μπορεί να ανταποκρίνεται πλήρως και σωστά στις ανάγκες της περιοχής, επιτελώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον σκοπό και τον ρόλο για τον οποίο βρίσκεται σ’ αυτήν εκεί την θέση.
Γ). Επίσης στην ανάγκη επέκτασης του ΕΚΑΒ, με παρόμοιο ΣΤΑΘΜΟ και στον ΔΗΜΟ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ, όπου παράλληλα θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στα εκεί Κέντρα Υγείας, που είναι κτισμένα πάνω σε σημαντικούς οδικούς άξονες και που εξυπηρετούν πολλές και δύσβατες περιοχές και παρ όλα αυτά είναι εγκαταλελειμμένα, ειδικά αυτό της Ερυμάνθειας που δυστυχώς έχει μετατραπεί σε Αγροτικό Ιατρείο.
Κλείνοντας επεσήμανα, ότι όλα αυτά τα ζητήματα, που συζητήθηκαν και στην πρόσφατη ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ του Σωματείου των Εργαζόμενων του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, τα κτιριακά του εν λόγω Νοσοκομείου και βεβαίως οι εξελίξεις και τα προβλήματα  στην καρδιοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου όλοι κωφεύουν, θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης των φορέων της περιοχής μας, των αντίστοιχων Δημοτικών Συμβουλίων και του Περιφερειακού Συμβουλίου, έτσι ώστε να καταστούν δυναμικό διεκδικητικό πλαίσιο φορέων και πολιτών εν όψει του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου, που θα γίνει  στην περιοχή μας, παρουσία του Πρωθυπουργού, μια διαδικασία που δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει ως μία ακόμη επικοινωνιακή  κυβερνητική φιέστα.
                                                                          Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
                                                                                 ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ.  ΚΩΣΤΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: