Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

ΠΟΕΔΗΝ: Νοσοκομείο Άμφισσας μεγάλες ελλείψεις Γιατρών βασικών ειδικοτήτων

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΉ ΚΛΙΝΙΚΗ
ΕΝΩ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
      Η κατάρρευση των Δημόσιων Νοσοκομείων είναι εμφανής εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Το Νοσοκομείο της Άμφισσας εξυπηρετεί 35.000 μόνιμο πληθυσμό, δύο σωφρονιστικά καταστήματα, Μαλανδρίνου και Άμφισσας και χιλιάδες επισκέπτες (αρχαιολογικοί χώροι, χιονοδρομικό κέντρο, παραθαλάσσιες περιοχές).
      Παρά ταύτα έχει εγκαταλειφτεί στην τύχη του αντιμετωπίζοντας σημαντικές ελλείψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων. Η Παθολογική κλινική 25 κλινών έχει κλείσει λόγω έλλειψης Παθολόγων και τα περιστατικά διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία. Υπηρετεί μόνο ένας Διευθυντής Συντονιστής Παθολόγος και κανένας άλλος.
      Η Καρδιολογική κλινική καταργήθηκε και όλα τα καρδιολογικά περιστατικά διακομίζονται με κίνδυνο της ζωής τους. Υπηρετεί μία μόνιμη και ένας επικουρικός καρδιολόγος, ενώ το Νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά και είναι αδύνατον να καλύψουν τις εφημερίες.
      Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπολειτουργεί. Υπάρχει μόνο ένας Διευθυντής Νεφρολόγος, με μετακίνηση από το Νοσοκομείο της Λαμίας, ο οποίος λειτουργεί την Μονάδα Μ.Τ.Ν. μόνο Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, τις υπόλοιπές ημέρες η Μονάδα είναι κλειστή.
      Τι λειτουργία Νοσοκομείου είναι αυτή, όταν δεν υπάρχει Παθολογική, Καρδιολογική κλινική και υπολειτουργεί η Μ.Τ.Ν.; Το Νοσοκομείο πια λειτουργεί ως κέντρο διακομιδών των ασθενών με κίνδυνο της ζωής τους για τα έκτακτα περιστατικά.
       Και δεν φτάνουν όλα αυτά. Τα ρουσφέτια ΣΎΡΙΖΑ, ρουσφέτια. Ο Προϊστάμενος Παραϊατρικών Επαγγελμάτων όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων εργάζεται μόνο την νύκτα. Η δικαιολογία της Διοικήτριας είναι ότι εξυπηρετεί συναδέλφους. Πως συντονίζει και εποπτεύει το Τμήμα δουλεύοντας νύκτα; 
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: