Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Η ΑΔΕΔΥ με αφορμή το κύμα διώξεων συνδικαλιστών από τον Συντονιστή της ΑΔΜΘ, Γ. Σάββα

          Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη, την από 30/5/2019 ανακοίνωση της ΟΣΕΑΔΕ, καταγγέλλει τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Γ. Σάββα για τις συνεχιζόμενες διώξεις κατά εκλεγμένων συνδικαλιστών τόσο στον Πρωτοβάθμιο Σύλλογο, όσο και στην Ομοσπονδία. Οι αυθαίρετες ενέργειες του Συντονιστή κινούνται ξεκάθαρα στην κατεύθυνση της καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης και της δημιουργίας, τελικά, κλίματος εκφοβισμού μεταξύ των συναδέλφων, με επίκληση πάντα την αόριστη υπηρεσιακή ανάγκη.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:
§     Απαιτεί, έστω και την ύστατη ώρα, την άμεση επανόρθωση εκ μέρους της Διοίκησης, όλων των αυθαίρετων μετακινήσεων που έχουν γίνει και των τωρινών, (3) τριών τον αριθμό, αλλά και παλαιότερων.
§     Καλεί το αρμόδιο πειθαρχικά Υπουργείο Εσωτερικών, που μέχρι τώρα αρνείται να παρέμβει, καλύπτοντας κρυπτόμενο, επί της ουσίας τις αυθαίρετες ενέργειές των Συντονιστών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να ελέγξει εντέλει, όλο το θεσμικό πλαίσιο που τους επιτρέπει να λειτουργούν, με την αντιδημοκρατική και αντιδραστική «Ενός ανδρός Αρχή».
§     Καλεί τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, να ανακαλέσει τώρα, όλες τις σκόπιμες και αυθαίρετες διοικητικές πράξεις του, μέχρι την έκδοση των νέων οργανογραμμάτων και να μην επιφέρει καμία δυσμενή υπηρεσιακή μεταβολή σε κανέναν υπάλληλο μέχρι την ψήφισή τους, όποτε και αν γίνει αυτή.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: