Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Σχετικά με τις Επικείμενες Επανατοποθετήσεις των Θέσεων Ευθύνης.

Αριθμ. Πρωτ:…….88.                                                              ΠΡΟΣ:   Διοίκηση Γ.Ν Πατρών.
Πάτρα……....17.3.20.                                                              ΚΟΙΝ:   Μέλη Σωματείου μας.

        Επανερχόμενοι στα ζητήματα της εφαρμογής του  ΝΕΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ του Νοσοκομείου μας και ιδιαιτέρως στο ζήτημα της ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ των ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ, που είναι το επόμενο στάδιο, μετά την υπογραφή των ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ,
                  σας υπενθυμίζουμε:
     Κατ΄ αρχήν την σχετική ερμηνευτική εγκύκλιο, που ήδη σας έχουμε αποστείλει με την υπ. αριθ. 58/13.2.20 επιστολή μας, επιστολή που παραλάβατε με το υπ΄ αριθ.5647/13.2.20 πρωτόκολλο αλληλογραφίας, βάσει της οποίας γίνονται σ΄ αυτήν την φάση οι όποιες επανατοποθετήσεις και την οποία σας αποστέλλουμε συνημμένα εκ νέου. (Εγκύκλιο που μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί:http://minadmin.ypes.gr/wp-content/uploads/20171114_kod_dhm_ypal_proist.pdf ).
        Βάσει αυτής λοιπόν της εγκυκλίου, που δεν χωράει διαφορετικές ερμηνείες, όλες οι θέσεις ευθύνης του νέου οργανισμού, καλύπτονται από τους ήδη υπάρχοντες προϊσταμένους, με την διαδικασία που λεπτομερώς αναλύονται σ΄ αυτήν.
       Δοθείσης βεβαίως της ευκαιρίας να σας επισημάνουμε, ότι οι επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο, που δεν έχει καμία σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και με τις προσωπικές επιχειρήσεις, διέπονται από συγκεκριμένους νόμους και διατάξεις που εσείς υποχρεούστε να εφαρμόσετε και εμείς να αποδεχθούμε.
        Συνεπώς, εξυπακούεται πως, από την κείμενη νομοθεσία, την οποία το επαναλαμβάνουμε είσαστε υποχρεωμένος να εφαρμόσετε, ότι σ΄ αυτήν την φάση δεν έχετε δικαίωμα  κρίσης των υπαρχόντων προϊσταμένων, περί καταλληλότητας τους ή όχι, ούτε μετακίνησης τους σε άλλες υπηρεσίες, προς διευκόλυνση σας για άλλες πιθανές επιλογές.
       Επίσης και στην περίπτωση των επιπέδων όπου δεν υπάρχουν η δεν επαρκούν υπάλληλοι, η προαναφερόμενη εγκύκλιος δίνει την λύση. Υποχρεούστε με τα κριτήρια που ισχύουν στο Δημόσιο να τηρήσετε τον σχετικό πίνακα που συντάσσεται από την υπηρεσία μας, βάσει των δεδομένων του κάθε υπαλλήλου, δεδομένα που σαφώς προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.
    Κ.  Διοικητά
        Αν και πιστεύουμε ότι, σ΄ αυτήν την φάση, του συναγερμού λόγω του κορονοϊού, δεν ενδείκνυνται  τέτοιες κινήσεις, ευελπιστούμε, για το καλό όλων μας και ιδιαιτέρως της υπηρεσίας μας, ότι όλες αυτές θα γίνουν στα πλαίσια των κείμενων διατάξεων, τις οποίες όπως έχετε πει και εσείς ο ίδιος ενώπιον όλων των μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου, ότι θα εφαρμόσετε και θα τηρήσετε πιστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: