Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Δημόσιο: Σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για τις ευπαθείς ομάδες (έγγραφο)

         Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση με την οποία επεκτείνονται οι κατηγορίες των ευπαθών ομάδων δημοσίων υπαλλήλων που λαμβάνουν άδεια.
       Συγκεκριμένα, απόφαση προβλέπει «Την επέκταση της διευκόλυνσης της δικαιολογημένης απουσίας με ειδική άδεια για το χρονικό διάστημα ισχύος
έκτακτων μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στις εξής ομάδες αυξημένου κινδύνου, για σοβαρή λοίμωξη COVID-19:
1.1. Άτομα με βαριά καρδιοπάθεια.
1.2. Άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια.

1.3. Άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη.
1.4. Καρκινοπαθείς υπό ενεργό ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία
      Υπενθυμίζεται ότι  σε προχθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών με τα επιπρόσθετα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού που αφορoύν τη λειτουργία του δημοσίου, προβλεπόταν «παροχή υποχρεωτικής άδειας σε ευπαθείς ομάδες (καρκινοπαθείς, μεταμοσχευμένους)». Ωστόσο, σε συνέχεια του σχετικού δημοσιεύματος και ερωτήματος της aftodioikisi.gr, , ο υπουργός Εσωτερικών, όπως είπε χθες ο κ. Τσιόδρας, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τυπου, ότι σε αυτούς προστίθενται οι εργαζόμενοι του δημοσίου με βαριές παθήσεις όπως πνευμοναπάθειες, καρκίνο, καρδιοπάθειες, αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη ή είναι μεταμοσχευμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: