Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Δώρο Πάσχα στούς ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες, στούς Εργαζόμενους στα Νοσοκομεία της χώρας εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός και πρόταση νόμου για την ένταξή μας στα ΒΑΕ και ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ κατέθεσε στη Βουλή το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

        Δώρο Πάσχα σε όλους τους Εργαζόμενους στα Νοσοκομεία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την παρακάτω αναφορά του στο χθεσινό του διάγγελμα.
      «Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του
«Ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία. Σε κάθε περίπτωση, έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν φέτος οι ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες: Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, που δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς», σημείωσε ο πρωθυπουργός. 
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι ο Προϋπολογισμός του κράτους αναθεωρείται¨.
       Επίσης Πρόταση νόμου, για ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων στα Νοσοκομεία, στην Πρόνοια, στο ΕΚΑΒ και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και μηνιαίο επίδομα όσο διάστημα θα διαρκέσει η πανδημία, κατέθεσε η Κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής. Με την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά να καλεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να την κάνει δεκτή.


Ως ένα ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης του τεράστιου έργου των λειτουργών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας, η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε τροπολογία - προσθήκη στο Σ/Ν του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, στην οποία περιληπτικά προτείνεται:
1.     Ο Κανονισμός Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΚΒΑΕ), που εκδόθηκε με βάση το νόμο 3863/2010, να επεκταθεί και να ισχύει για όλους τους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ),  καθώς και τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ τους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας, των Μονάδων Πρόνοιας συμπεριλαμβανομένου του Βοήθεια στο Σπίτι, ανεξαρτήτως του φορέα κύριας ασφάλισης (πλέον ενταχθέντα στον ΕΦΚΑ) από τον οποίο προέρχονται,
2.     Η χορήγηση μηνιαίου επιδόματος έκτακτων συνθηκών και για όσο χρόνο κρατήσει η πανδημία και η έκτακτη κατάσταση που έχει προκληθεί.
Η τροπολογία παρατίθεται ακολούθως και παρακαλώ για την αξιοποίηση της:
Δείτε την σχετική τροπολογία στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

         
      Νομίζουμε ότι θα πρέπει, όλοι οι εργαζόμενοι στην υγεία, να ζητήσουμε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, να κάνη δεκτή την πρόταση νόμου του Κινήματος Αλλαγής!   Ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των Υγειονομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: