Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

ΕΝΙΣΧΥΣΗ η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ του ΕΣΥ οι 4000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ;

         Άνακοινώθηκε σήμερα από τη κυβέρνηση  η ενίσχυση του ΕΣΥ  με 4.000 μόνιμο προσωπικό μέσω διαγωνισμού  του ΑΣΕΠ που θα εκδοθεί τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.
                       Πρόκειται για ενίσχυση η για  αποδυνάμωση του ΕΣΥ;
      Ανακοινώθηκε ότι στην εν λόγω προκήρυξη θα συμμετάσχει το επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό με αυξημένη μοριοδότηση.
      Έαν αυτό σημαίνει ότι θα απολυθούν  οι  16.000 συμβασιούχοι( επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ κ.λ.π.) που λήγουν οι συμβάσεις τους από 30 Οκτωβρίου έως τέλος  Μάρτη του  2022   εκ των οποίων οι 8.000 είναι νοσηλευτικό προσωπικό, μιλάμε για  τραγική  αποδυνάμωση του ΕΣΥ ειδικά των Νοσοκομείων.  
      Η δέσμευση της κυβέρνησης είναι για μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Η αυξημένη μοριοδοτηση δοκιμάστηκε και απέτυχε στη 2Κ. Οι μισοί επικουρικοί που συμμετείχαν στη 2Κ παρ΄ ότι δούλευαν πολλά χρόνια δεν προσελήφθησαν.  Η προκήρυξη  των 4.000 θέσεων  θα εκδοθεί Σεπτέμβριο και λόγω χρονοβόρων διαδικασιών το προσωπικό θα προσληφθεί τέλος του επόμενου έτους. 
      Τι θα γίνουν τα νοσοκομεία χωρίς τους 16.000 συμβασιούχους εαν πρόκειται να απολυθούν  με τη λήξη των συμβάσεων; 
     Οι   Συμβασιούχοι  όλων των ειδικοτήτων  πολέμησαν  από τη πρώτη γραμμή  τον κορωνοϊό  καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δικαιούνται τη μονιμοποίηση τους. Έάν μονιμοποιηθούν  τότε και μόνο τότε οι 4.000 προσλήψεις θα είναι ανάσα  για το ΕΣΥ.
                                           Μιχ Γιαννάκος ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: