Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Πρώτη κατοικία: Την αφήνουν απροστάτευτη ενώ διαγράφουν τα δάνεια των ισχυρών - Ενα ζήτημα για το οποίο είχαμε πάρει θέση με την συλλογή πάρα πολλών υπογραφών

        Από τη μία, οι αδύναμοι και οι μικρομεσαίοι που τον επόμενο κιόλας μήνα θα έρθουν αντιμέτωποι με μαζικές κατασχέσεις και χιλιάδες πλειστηριασμούς, και από την άλλη οι ισχυροί και οι “ημέτεροι”, που βλέπουν τα δάνειά τους να διαγράφονται έως και 90% από τη συνολική οφειλή! 
       Αυτή είναι η κοινωνικά διχαστική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Ενώ από την 1η Ιουνίου τίθεται σε εφαρμογή το μεγαλύτερο μέρος του νέου πτωχευτικού κώδικα που αφήνει οριστικά πια, απροστάτευτη την πρώτη κατοικία, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι τα κόκκινα δάνεια την ενδιαφέρουν μόνο αν οι οφειλέτες τους είναι αδύναμοι! 
      Μάλιστα, παρά τις εξαγγελίες της, ακόμη δεν έχει συσταθεί καν φορέας διαχείρισης των ακινήτων, που θα έδινε το δικαίωμα στους ασθενέστερους ιδιοκτήτες να παραμένουν στο σπίτι τους ως ενοικιαστές.
    Θυμίζω την συστράτευσή μας μαζί  με άλλους φορείς και πολίτες της περιοχής μας, στην προσπάθεια της προηγούμενης περιφερειακής αρχής, στην συλλογή σχετικών υπογραφών και την μεγάλη ανταπόκριση του χώρου μας, για την αναγκαιότητα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: