Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Το εξώδικο Μουσγά-Ασημακόπουλου για τα γεγονότα στο κέντρο υγείας – Η απάντηση Γιαννάκου της ΠΟΕΔΗΝ και του npress

          Εξώδικο απέστειλε προς τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννακό για το δελτίο τύπου που εξέδωσε σχετικά με την περίπτωση του γιατρού του Κέντρου Υγείας ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, η διευθύντρια κα Μουσγά και ο γιατρός κος Ασημακόπουλος. Το εξώδικο μάλιστα στρέφεται και εναντίον του npress επειδή δημοσίευσε ως όφειλε (όπως πολλές ιστοσελίδες στην Ελλάδα) το δελτίο τύπου της Πανελλήνια Ομοσπονδίας.
      Στο εξώδικο, ο γιατρός κος Ασημακόπουλος, τονίζει πως την Παρασκευή 9/4 που διαγνώστηκε με κορωνοϊό, δεν ασκούσε χρέη εμβολιαστή. Το εξώδικο μάλιστα σημειώνει πως την Παρασκευή που έγινε γνωστό πως ο γιατρός νοσεί, έγινε και απολύμανση του χώρου.
      Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, απαντάει όμως σε αυτόν τον ισχυρισμό με νέο εξώδικο, αφήνοντας σοβαρές αιχμές για παράβαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Αναφέρει πως την Πέμπτη που ο κος Ασημακόπουλος πήγε με συμπτώματα COVID να κάνει μοριακό τεστ, του προτάθηκε να κάνει και rapid, καθώς τα αποτελέσματα θα καθυστερούσαν μία ημέρα. Ο ίδιος όμως, όπως αναφέρει ο κος Γιαννάκος, αρνήθηκε να κάνει το τεστ!
Χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ:
      «Στις 9-4-2021, εξ όσων ενημερώθηκα, προσήλθατε κανονικά στην εργασία σας, ενώ, όπως γνωρίζετε, θα έπρεπε να μην προσέλθετε προτού πληροφορηθείτε ότι δεν νοσείτε από κορωνοϊό. Εν τέλει περί τη 13:00 της ίδιας ημέρας πληροφορηθήκατε ότι είστε θετικός στον ιό COVID-19. Παρά ταύτα, κατά παράβαση του από 17-4-2020 υγειονομικού πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ αναφορικά με την διαχείριση ασθενών με πιθανή ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον COVID-19 ειδικά για τους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, το κέντρο υγείας συνέχισε τηλειτουργία του από τις 14:00 έως τις 20:00 προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί. Εξ όσων πληροφορήθηκα, η είσοδος στο κέντρο υγείας δεν περιορίστηκε άμεσα, όπως επιτάσσει το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ η απολύμανση του χώρου ξεκίνησε στις 20:00.»
        Δείτε το εξώδικο-απάντηση του Μιχάλη Γιαννάκου, Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.) και γενικά ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα-ρεπορτάζ, στον σύνδεσμο που ακολουθεί:    https://www.npress.gr/nafpaktia/to-exodiko-moysga-asimakopoyloy-gia-t/. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: