Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Πάτρα: Βγήκε από τα Επείγοντα και πέθανε - Γιατροί στο εδώλιο για αμέλεια

     Η υπόθεση θανάτου ενός 42χρονου οικογενειάρχη λίγες ώρες μετά την αποχώρησή του από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας», απασχολεί από χθες το  Πλημμεληματοδικείο Πατρών, με τέσσερις γιατρούς να βρίσκονται στη θέση του κατηγορουμένου.
    Το τραγικό περιστατικό είχε σημειωθεί το 2014 με τον 42χρονο να προσέρχεται στα ΤΕΠ του νοσοκομείου με δυνατούς πόνους και με τάση για έμετο.
     Αφού εξετάστηκε από εφημερεύοντες γιατρούς της Καρδιολογικής και της Παθολογικής Κλινικής, του επετράπη να αποχωρήσει με συνταγογράφηση ενός παυσίπονου και χαπιών για στομαχικές διαταραχές και με τη σύσταση να επιστρέψει τη Δευτέρα για περαιτέρω εξετάσεις.
      Δυστυχώς ο άνδρας επιστρέφοντας στο σπίτι του, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το νοσοκομείο, όχι μόνο δε συνήλθε, αλλά μετά από λίγες ώρες εξέπνευσε στο κρεβάτι, κυριολεκτικά στα χέρια της συζύγου και του γιου του.
Η νεκροψία έδειξε ότι ο άνδρας είχε πεθάνει από ρήξη θωρακικής αορτής, μια πολύ σοβαρή και δύσκολα αντιμετωπίσιμη καρδιολογική πάθηση, που χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης.
ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
   Η χήρα και ο γιος του θύματος, στράφηκαν εναντίον των γιατρών , με αποτέλεσμα σήμερα να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Χθες κατέθεσε η σύζυγος, η οποία με εμφανή συναισθηματική φόρτιση είπε για τον άνδρα της ότι «πέθανε μέσα στα χέρια μας και αυτό μας στοιχειώνει μέχρι σήμερα». Περιγράφοντας τι έγινε την ημέρα εκείνη, είπε ότι ο άνδρας της προσήλθε στα ΤΕΠ του «Αγ. Ανδρέα» σε άθλια κατάσταση, με ισχυρούς πόνους στον θώρακα και στην πλάτη. Ισχυρίστηκε πως ο σύζυγός της δεν αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα προσοχή από τους εφημερεύοντες γιατρούς και πως δεν του δόθηκε μια ευκαιρία για να ζήσει.
Μάλιστα είπε για πρώτη φορά χθες στο δικαστήριο ότι το βιβλίο συμβάντων που προσκόμισε η ίδια ως στοιχείο στη δικογραφία έχει παραποιηθεί, κάτι που αρνείται κατηγορηματικά η πλευρά των κατηγορουμένων.
ΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ
>Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας, δικηγόρος Απόστολος Κυριαζής επικέντρωσε τις ερωτήσεις του, στη διερεύνηση των συμπτωμάτων με τα οποία προσήλθε στα ΤΕΠ το θύμα και συγκεκριμένα, αν οι πόνοι εντοπίζονταν στην θωρακική ή στην κοιλιακή χώρα.
    Κατά την δικογραφία και την πολιτική αγωγή, αρχικά οι καρδιολόγοι δεν έκαναν όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να εντοπιστεί και να διαγνωστεί το παθολογικό περιστατικό και τον παρέπεμψαν στους παθολόγους, που με την σειρά τους, εσφαλμένα διέγνωσαν πρόβλημα κοιλιακής παθολογίας, είπε ο κ. Κυριαζής.
>Από την άλλη πλευρά, οι δικηγόροι Χρήστος Τσόλκας και Γιάννης Παπαναστασόπουλος, που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση δύο εκ των κατηγορουμένων, επικεντρώθηκαν στο περιεχόμενο του βιβλίου συμβάντων του ΤΕΠ, το οποιο όπως είπαν, ως δημόσιο έγγραφο αποτελεί τεκμήριο. Στο βιβλίο αυτό έχει καταγραφεί πως ο ασθενής προσήλθε με κοιλιακό άλγος, στοιχείο που έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της πολιτικής αγωγής. Επίσης, η υπεράσπιση ισχυρίζεται πως έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες εξετάσεις στον ασθενή, που καταγράφονται και στο βιβλίο συμβάντων.
Του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: