Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Όσα ειπώθηκαν εκ μέρους του Προέδρου του Σωματείου μας στήν σημερινή ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των Μελών μας και των Προϊσταμένων.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
   Οι χειρισμοί της πανδημίας και κατ΄ επέκταση του εμβολιασμού, χωρίς καμιάν αμφιβολία, δεν ήταν οι πιο ενδεδειγμένοι. Ήταν τέτοιοι που δημιούργησαν ένα κλίμα αμφισβήτησης και δυσπιστίας στην ελληνική κοινωνία, με άμεση συνέπεια την αποφυγή από πολλούς του εμβολιασμού.
       Κάτι που αγγίζει 
και εμάς τους νοσοκομειακούς, μέλη αυτής της κοινωνίας, αυτούς που κάποτε χειροκροτούσαν και αποκαλούσαν ήρωες, επειδή  ανταποκρίθηκαν πλήρως απέναντι στην πανδημία αν και δεν είχαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις και σήμερα δυστυχώς στοχοποιούν, συκοφαντούν και προσπαθούν να τους φορτώσουν τις κυβερνητικές τους αποτυχίες στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την διασπορά του ιού, με την επιβολή της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, με επιχειρήματα και πρακτικές που σαφώς μας προσβάλλουν και μας βρίσκουν ριζικά αντίθετους. 
         Μας απειλούν με την αναστολή της εργασίας μας και για την επίτευξη αυτού του στόχου τους, αντί να αναλάβουν των βάρος των ευθυνών τους,  χρησιμοποιούν τους προϊσταμένους, τούς οποίους απειλώντας τους,  τους εξωθούν στην συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων, έτσι ώστε με την υπογραφή τους να χρησιμοποιήσουν όλα αυτά τα δεδομένα, που σαφώς και τα γνωρίζουν και τα έχουν αλλά δεν τους κάνουν χρήση φοβούμενοι την εναντίωση μας και τις σχετικές εις βάρος τους δικαστικές προσφυγές. 
       Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι αλλά και οι προϊστάμενοι απέναντι σ' αυτήν την κουτοπόνηρη πίεση των Διοικούντων, ως μοναδικό τους όπλο, έχουν την στήριξη των συνδικαλιστικών τους οργάνων, συνεπώς και του Σωματείου μας, το οποίο προσπαθεί να προστατεύσει όλους με την Απεργία - Αποχή που συνεχίζει να υφίσταται, που δεν έχει προσβληθεί και δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν και η οποία καλύπτει όλους από την βάναυσο διαδικασία της συλλογής και αποστολής στοιχείων που αύριο οι Διοικούντες θα τα χρησιμοποιήσουν σε βάρος των ανεμβολίαστων Συναδέλφων μας, προκειμένου να τους οδηγήσουν σε αναστολή λειτουργίας, μια αναστολή με ταράστιες επιπτώσεις σε όλους τους εργαζόμενους αλλά και στην υπηρεσία μας, στο νοσοκομείο που στην έξαρση της πανδημίας δεν θα έχει την δυνατότητα να καλύψει αυτές τις ανάγκες, που απ' ότι φαίνεται θα τις σηκώσουν στις πλάτες τους οι εναπομείναντες συνάδελφοι μας που θα κληθούν να εργαστούν χωρίς ρεπό και άδειες και όχι μόνον και τούς οποίους επίσης πρέπει να στηρίξουμε και να προστατεύσουμε.
        για όλα αυτά τα ζητήματα
έχουμε στείλει στήν Διοίκηση σχετικές επιστολές  κας, αλλά και το σχετικό εξώδικο της ΠΟΕΔΗΝ.
         Σήμερα μετά και από σχετική απόφαση του Δ.Σ, που πάρθηκε στην χθεσινή μας συνεδρίαση, επανήλθαμε με νέα σχετική επιστολή, κάλυψης ΟΛΩΝ από την ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ της  ΠΟΕΔΗΝ, κάτι για το οποίο έχουμε έτοιμες ακόμη και προσωπικές δηλώσεις για τον καθένα Συνάδελφο.
      Η μη συμμετοχή σας στην απεργία αποχή και η αποστολή των στοιχείων, όπως το έχει στήσει η Διοίκηση, δυστυχώς υπεύθυνοι και υπόλογοι ακόμη και στις σίγουρες δικαστικές διενέξεις θα είναι οι προϊστάμενοι, οι οποίοι θα πρέπει να προσέξουν πέραν του δέοντος, να μην στείλουν στοιχεία, να μην αναστείλουν άδειες και να μην αφαιρέσουν κανένα εργαζόμενο από τα προγράμματα υπηρεσίας, εάν και εφόσον δεν έχουν απόφαση του αρμόδιου οργάνου που στην προκειμένη περίπτωση είναι το Δ.Σ του Νοσοκομείου.
     Πιστοποιητικά δεν καταθέτουμε κανένας για κανέναν και σε κανέναν και είμαστε όλοι σε στάση αναμονής για τα όσα συμβούν με αφορμή την  1η του Σεπτέμβρη, όπου έχουμε προσδιορίσει την επόμενη κινητοποίησή μας, εάν και εφόσον θέσουν Συναδέλφους μας σε αναστολή εργασίας.....
       Οι κινητοποιήσεις μας  δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν και νωρίτερα, ότα δηλ. η Διοίκηση επιχειρήσει την εφαρμογή της αναστολής Εργασίας μας.
        Με τις κινητοποιήσεις μας, στηρίζουμε τρία βασικά και ουσιαστικά γι α εμάς πράγματα:
    1ον. Να μην τεθεί κανένας Συνάδελφός μας σε αναστολή εργασίας, με αυτόν τον αντιδημοκρατικό και αντιδραστικό νόμο, ένα μέτρο για το οποίο σαφώς υπήρχαν κι άλλες πιό εφικτές λύσεις. 
   2ον. Να μήν επιβαρυνθούν, λόγω αυτής της εξέλιξης, οι εναπομείναντες στην εργασία εμβολιασμένοι Συναδελφοί μας, οι οποίοι χωρίς να ευθύνονται για τίποτε θα κληθούν να καλύψουν την λειτουργία του Νοσοκομείου εργαζόμενοι χωρίς άδειες και ρεπό.
   3ον.  Να μην  διασαλευτεί η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου μας, κάτι που είναι αναγκαίο και απαραίτητο ειδικά σ΄ αυτήν την φάση της έξαρσης της πανδημίας.
       Γιά όλους αυτούς τούς λόγους ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τούς Συναδέλφους μας να δώσουν το δυναμικό τους παρών στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της Πέμπτης 26.8.21, αλλά και σε όσες σχετικές ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες 

Δεν υπάρχουν σχόλια: