Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30.6.2023 η Συνάντηση του Σωματείου μας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30.6.2023 η Συνάντηση  του Σωματείου μας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου στην οποία παραβρέθηκαν από πλευράς Σωματείου οι: Στελλάτος Μ, Πετρόπουλος Κ,  Στεφανάτος Θ, Παλιοκώστα Β, Ασλανίδη Αικ, Σουγλέρης Χ, Χαβελέ Α, Βέρρας Γ. Στη συνάντηση συμμετείχε από την πλευρά της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης η Τομεάρχης Σκουζή Π.

Στη συνάντηση αυτή εκθέσαμε προβλήματα χώρων δουλειάς που δεν άπτονται των σοβαρών προβλημάτων της υποστελέχωσης αλλά χρήζουν παρεμβάσεων που μπορούν να οδηγήσουν στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών μέσα από την καλύτερη οργάνωση και τη βέλτιστη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, από τη Διοίκηση και τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου μας.

Παρεμβάσεις όπως:

-Γραμματειακή υποστήριξη στις μεγάλες κυρίως κλινικές με στελέχωση από συναδέλφους που έχουν προβλήματα υγείας, έτσι ώστε ένα σημαντικός αριθμός Νοσηλευτικού προσωπικού να απεγκλωβιστεί και να προσφέρει Νοσηλευτικές υπηρεσίες.

-Παθολογικές κλινικές.Τ ο πρόβλημα με την διασπορά των παθολογικών ασθενών, ετέθει το θέμα της χρέωσης αυτών των ασθενών να γίνεται από τις κλινικές όπου νοσηλεύονται , έτσι ώστε οι παθολογικές  κλινικές  να μην αναγκάζονται να κάνουν χρεώσεις για 55 και πλέoν ασθενείς. Ακόμη με αυτή τη διαδικασία θα εξοικονομηθούν αρκετές εργατοώρες και θα ελαττωθεί ο φόρτος εργασίας των συναδέλφων Θαλάμου με τις μεταφορές φαρμάκων από και προς τις κλινικές αυτές. Επίσης τονίστηκε η ιδιαιτερότητα αυτών των κλινικών που νοσηλεύουν περιστατικά λοιμώδη, και τώρα αλλά και τα χρόνια της πανδημίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Ακόμη επισημάνθηκε η απουσία σπουδαστών λόγω του ότι με τη μετατροπή των ΤΕΙ σε ΑΕΙ καταργήθηκε η πρακτική άσκηση των σπουδαστών και ταυτόχρονα με την τεράστια υποστελέχωση το πρόβλημα να έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

-Επισημάνθηκε η μεγάλη δυσλειτουργία που επικρατεί στο ΤΕΠ, όπου εκεί ουσιαστικά λειτουργούν δύο τμήματα το ΤΕΠ και μία ακόμη κλινική, αφού η βραχεία νοσηλεία νοσηλεύει μέσο όρο 15 και πλέον ασθενείς με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης  θα πρέπει να εξετασθεί στο ΤΕΠ και η λειτουργία και ο αριθμός των Β. Θαλάμου διότι εξυπηρετούν  μεγάλη έκταση και γκάμα λειτουργιών.

-Για την Οφθαλμολογική κλινική που εφαρμόζεται το άτυπο και ταυτόχρονα παράτυπο καθεστώς εφημερίας στο Νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα ουσιαστικά οι εργαζόμενοι εκεί να εργάζονται χωρίς ρεπό.

-Για τα Χειρουργεία το ήδη χρόνιο πρόβλημα με την καταστρατήγηση του κανονισμού  λειτουργίας με τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η λειτουργία όπου δεν συγκινεί κανέναν.

-Σε κλινικές με μικρότερη δύναμη όπως π.χ Ουρολογική υπάρχουν εκπτώσεις στον αριθμό νοσηλευτών ανά βάρδια όπως στις εσωτερικές εφημερίες να εργάζεται μια νοσηλεύτρια, όμως αυτές τις μέρες είναι τα προγραμματισμένα χειρουργεία, με αποτέλεσμα η Νοσηλεύτρια βάρδιας να αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην ασφαλή περίθαλψη των χειρουργημένων ασθενών.

-Για τους Τραυματιοφορείς συζητήθηκαν αιτήματα όπως: η κάλυψη της απογευματινής βάρδιας του Σαββάτου στο Χειρουργείο από τραυματιοφορέα του Χειρουργείου. Οι υπέρηχοι να γίνονται αν υπάρχει η δυνατότητα στο ΤΕΠ. Οι βάρδιες να μην είναι το εξαντλητικό απόγευμα- πρωί-νύχτα αφού υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Να υπάρχει καλύτερος συντονισμός με τις εξετάσεις των ασθενών στο ΤΕΠ. Να αλλαχτεί ο χαλασμένος Νοσοκομειακός εξοπλισμός(κρεβάτια) και να προμηθευτούν καρότσια ειδικά για υπέρβαρους ασθενείς.

-Στο Αιμοδυναμικό θα πρέπει να τοποθετηθεί μόνιμος Τραυματιοφορέας όπως άλλωστε ήταν και παλαιότερα έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στο χειρουργείο ή στο Τμήμα των Τραυματιοφορέων.

Ακόμη συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει εκεί με την πρόσφατη συνταξιοδότηση ενός επεμβατικού  καρδιολόγου.

-Για τα Πλυντήρια τονίστηκε ότι η βλάβη στο Λεβητοστάσιο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει να τα μετακυλήσει στο σύνολο των εργαζομένων στον χώρο εκεί.      

-Η έλλειψη ιματισμού η οποία δημιουργεί μια τεράστια δυσλειτουργία σε όλο το Νοσοκομείο και μάλιστα πολλές φορές τριβές μεταξύ των εργαζομένων.

Αυτά ήταν κυρίως τα θέματα της καθημερινότητας που συζητήθηκαν και τονίσαμε για μια ακόμη φορά την αταλάντευτη θέση του Σωματείου μας ενάντια στην οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης και στην τοποθέτηση των θέσεων ευθύνης μέσα από Συμβούλια κρίσεων και όχι με το αναξιοκρατικό καθεστώς των αναθέσεων.

Στην συντριπτική πλειοψηφία αυτών των θεμάτων εισπράξαμε την θετική ανταπόκριση από  τη Διοίκηση, αναμένουμε πλέον την υλοποίησή τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: