Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Συνάντηση Αντιπροσωπείας του Σωματείου μας μαζί με Συναδέλφους που είχαν απομακρυνθεί από Μονάδες λόγω μέτρων με την Διοίκηση

Συνάντηση με την Διοίκηση είχε την Πέμπτη 27/07/2023 αντιπροσωπεία του Σωματείου μας
(Στελλάτος Μ, Πετρόπουλος Κ, Λιώλη Β,) μαζί με Συναδέλφους που είχαν απομακρυνθεί από Μονάδες λόγω μέτρων που είχαν επιβληθεί.
Μετά την άρση αυτών των περιοριστικών μέτρων με την πρόσφατη ΚΥΑ, ζητήσαμε από την Διοίκηση την επιστροφή των Συναδέλφων στις Μονάδες που υπηρετούσαν στην προ Covid εποχή (ΜΕΘ, ΜΤΝ, ΜΕΘ Νεογνών κλπ), έτσι ώστε να πάψουν να στερούνται οι ασθενείς πολύτιμες υπηρεσίες από έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό.
Στην εποχή μάλιστα που η εξειδίκευση και στην Νοσηλευτική Επιστήμη είναι σημαντικότατο εργαλείο στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, είναι αδιανόητο να παραμένει αδρανές.
Τονίστηκε βέβαια ότι η απομάκρυνση τότε των Συναδέλφων αυτών, δεν έγινε για υπηρεσιακές ανάγκες ή για άλλους λόγους αλλά ήταν αναγκαστικές χωρίς την θέλησή τους  λόγω των μέτρων που είχαν επιβληθεί.
Η Διοίκηση από την πλευρά της ανέφερε ότι οι επιστροφές αυτές θα συζητηθούν μετά το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου γιατί λόγω του προγραμματισμού των καλοκαιρινών αδειών είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν τώρα.
Εν αναμονή της υλοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: