Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Παρέμβαση του Σωματείου μας για την χορήγηση Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στους Συναδέλφους στο Γρ. Διαχείρισης Υλικού

Αριθμ. Πρωτ:……..98          ΠΡΟΣ:Διοίκηση Γ.Ν. Πατρών                                                                          

 Πάτρα………..24.7.23.        ΚΟΙΝ: ΠΟΕΔΗΝ


Θεμελιώδες κριτήριο για την χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας δεν είναι μόνο η ειδικότητα, ο κλάδος, η κατηγορία των εργαζομένων, αλλά σύμφωνα με το ΦΕΚ 2611/21.4.23 που ορίζει τους δικαιούχους, είναι και οι εργαζόμενοι που προσφέρουν υπηρεσίες και τους έχουν ανατεθεί καθήκοντα σύμφωνα με τα οποία προβλέπεται η χορήγηση αυτού του επιδόματος.

Μια τέτοια κατηγορία εργαζομένων στο Νοσοκομείο μας είναι οι εργαζόμενοι στο Γραφείο Διαχείρισης Υλικού που διαχειρίζονται υγειονομικό υλικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και χημικά αντιδραστήρια.

Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν ασκούν αποκλειστικά διοικητικής φύσεως καθήκοντα, συμμετέχουν καθημερινά στην παραλαβή και καταμέτρηση των υλικών από τις προμηθεύτριες   εταιρίες μετακίνηση και μεταφορά των χαρτοκιβωτίων και προώθησή τους στις κλινικές ,για το λόγο αυτό οι ρόλοι και τα καθήκοντα διοικητικών-εργατών εναλλάσονται διαρκώς, για να εξυπηρετούνται οι πολίτες και τα τμήματα του Νοσοκομείου.

Για τους λόγους που προαναφέρθηκαν σας καλούμε να συμπεριληφθούν και αυτοί οι εργαζόμενοι στις κατηγορίες που λαμβάνουν το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: