Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

ΠΟΕΔΗΝ: Σε επιφυλακή το υγειονομικό προσωπικό στις περιοχές που υπάρχουν εστίες – Η κατάσταση των τραυματιών

Στην κατάσταση των τραυματιών από τις φωτιές που μαίνονται για δέκατη μέρα στη χώρα μας, αναφέρθηκε σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε γνωστό ότι οι φλόγες στη Μαγνησία κόντεψαν κάψουν το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Παράλληλα, ανέφερε ότι το υγειονομικό προσωπικό σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν εστίες βρίσκεται σε επιφυλακή όπως και οι διοικήσεις των υγειονομικών μονάδων σημειώνοντας με νόημα ότι «Εμείς οι υγειονομικοί για άλλη μια φορά κάνουμε το χρέος μας. Η πολιτεία απέναντι μας όχι».

«Η φωτιά σταμάτησε 15 μέτρα από το κέντρο υγείας» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προσθέτοντας ότι ένας 67χρονος από τη Τιθορέα Φωκίδας ο οποίος είχε σοβαρά εγκαύματα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Γεννηματάς στην Αθήνα.

Όσον αφορά στους τραυματίες πυροσβέστες, στο νοσοκομείο στη Ρόδο νοσηλεύεται ένας εθελοντής πυροσβέστης με ελαφρύ ορθοπεδικό πρόβλημα. Στη Κέρκυρα νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους ο διοικητής της πυροσβεστικής της περιφέρειας. Ακόμη, ένας τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων για προληπτικούς λόγους.

Τέλος, στο νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύεται ένας άνδρας με αναπνευστικά προβλήματα εκτός κινδύνου.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ:

«Θρηνούμε δύο ακόμη νεκρούς από φωτιές. Να ευχηθούμε περαστικά στον άνδρα 67 ετών που από τη Τιθορέα Φωκίδας με σοβαρά εγκαύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας χθες νωρίς το βράδυ διασωληνώθηκε και λίγο μετά τις 11 το βράδυ μεταφέρθηκε στη Μονάδα του Γεννηματάς Αθήνας. Με την έγκαιρη εκκένωση των περιοχών δεν έχουμε πολίτες τραυματίες.

Το κέντρο υγείας Βελεστίνο κινδύνεψε χθες να καεί. Η φωτιά σταμάτησε 15 μέτρα από το Κέντρο Υγείας. Πυροσβέστες και προσωπικό έδωσαν μάχη και το έσωσαν. Εκεί ήταν όλο το προσωπικό και ο διοικητής της ΥΠΕ με έτοιμο σχέδιο εκκένωσης και μεταφορά του στη πόλη.

Οι τραυματίες από τις φωτιές πλην του διασωληνωμένου είναι ευτυχώς ελαφρά και είναι πυροσβέστες.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύεται ένας εθελοντής πυροσβέστης με ελαφρύ ορθοπεδικό πρόβλημα. Στην Κέρκυρα νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους ο διοικητής της πυροσβεστικής της περιφέρειας και ένας πυροσβέστης τραυματίας διεκομίσθη σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων για προληπτικούς λόγους.

Στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύεται ένας άνδρας με αναπνευστικά προβλήματα εκτός κινδύνου. Στο Κέντρο υγείας Αρχαγγέλου Ρόδου, στο Κέντρο Υγείας Καρύστου, στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και στα νοσοκομεία που προαναφέρθηκαν επισκέφθηκαν και προσφέρθηκαν πρώτες βοήθειες πυροσβέστες και πολίτες με ελαφρά τραύματα.

Το υγειονομικό προσωπικό σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν εστίες βρίσκεται σε επιφυλακή όπως και οι διοικήσεις των υγειονομικών μονάδων. Εμείς οι υγειονομικοί για άλλη μια φορά κάνουμε το χρέος μας. Η πολιτεία απέναντι μας όχι».


Αναδημοσίευση από: documentonews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: