Για το κενό θέσεων γιατρών λόγω συνταξιοδοτήσεων και ως εκ τούτου την δημιουργία ελλείμματος ιατρικής εποπτείας στις διενεργούμενες μεταγγίσεις στην Μονάδα Μεσογειακής αναιμίας του ΠΓΝΠ αλλά και ιατρικής παρακολούθησης των μη μεταγγιζόμενων που αριθμούν συνολικά τους 350 μιλούν οι πρόεδροι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμικών Ασθενών και του Αχαϊκού Συλλόγου Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΑΣΠΠΑΜΑ), Ανδρέας Λίβανος και Χάρης Πύργας, ζητώντας την άμεση προκήρυξη δύο τουλάχιστον θέσεων γιατρών.
«Υπάρχει σημαντικό πρόβλημα καθότι για 350 θαλασσαιμικούς ασθενείς δεν υπάρχει το αντίστοιχο ιατρικό προσωπικό που να καλύπτει τον αριθμό των ασθενών. Η υπεύθυνη της Μονάδας ιατρός Κουράκλη συνταξιοδοτείται στο τέλος του μήνα χωρίς να έχει αντικατασταθεί, άρα δημιουργείται κενό, ενώ ο αριθμός των ασθενών για να καλυφθεί χρειάζεται πέραν της πλήρωσης της συγκεκριμένης θέσης τουλάχιστον άλλες δύο θέσεις γιατρών.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε θέσει το θέμα στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος δείχνει αυξημένη ευαισθησία για την επίλυση του προβλήματος και επιπλέον συναντήθηκα με τον υφυπουργό υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους στον οποίο έθεσα το πρόβλημα που υπάρχει στο ΠΓΝΠ και ο υφυπουργός υπεσχέθη ότι θα γίνουν προκηρύξεις θέσεων. Παράλληλα ο διοικητής του ΠΓΝΠ Δημήτρης Μπάκος κάνει ό,τι μπορεί για να καλυφθούν εκ των ένδον τα υπάρχοντα κενά», αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμικών Ασθενών.
Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετείται και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΑΣΠΠΑΜΑ Χάρης Πύργας, ο οποίος υπερθεμάτισε για την αναγκαιότητα άμεσης προκήρυξης δύο τουλάχιστον θέσεων γιατρών για να καλυφθούν τα κενά.
«Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο παρακολουθούνται και μεταγγίζονται 350 θαλασσαιμικοί ασθενείς. Γνωρίζουν όλοι την ιδιαιτερότητα του θέματος καθότι οι μεταγγίσεις για τους μεταγγιζόμενους ασθενείς σημαίνει εξασφάλιση της ίδιας της ζωής τους, άρα και η διαδικασία της μετάγγισης είναι σημαντική και πρέπει να υπάρχει ιατρική εποπτεία που τώρα δεν υπάρχει. Επίσης οι ασθενείς που χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης πρέπει να καλύπτονται χωρίς κενά. Άρα ο αριθμός των ασθενών και η συνταξιοδότηση της υπευθύνου της Μονάδας στοιχειοθετούν την άμεση κάλυψη τουλάχιστον με δύο θέσεις γιατρών».
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η υπάρχουσα κατάσταση είναι γνωστή και στον Διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Μπάκο, ο οποίος επιδεικνύει υπερβάλλοντα ζήλο για να καλύψει το έλλειμμα. «Έχει ήδη ορισθεί συνάντηση με τον Διοικητή του ΠΓΝΠ όπου θα θέσουμε το σύνολο των θεμάτων και ευελπιστούμε στην καλύτερη δυνατή επίλυσή τους».
Δ. Μπάκος: «Θα κάνουμε τα πάντα για την κάλυψη των αναγκών»
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Μπάκος στην τοποθέτησή του για το πρόβλημα και την αντιμετώπισή του δηλώνει στην εφημερίδα «Γνώμη» ότι έχει πρώτη προτεραιότητα τη διαχείριση της κατάστασης και έως ότου προκηρυχθούν θέσεις θα κάνει τα πάντα για να μην αισθανθούν οι θαλασσαιμικοί ασθενείς κανένα έλλειμμα. «Είμαστε ουσιαστικοί αρωγοί στον συγκεκριμένο ευαίσθητο τομέα. Σε κάθε περίπτωση έδινα, δίνω και θα δίνω οτιδήποτε χρειαστεί, ώστε οι συγκεκριμένοι ασθενείς να τύχουν αμέριστης φροντίδας και να καλυφθούν εκ των ένδον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα όποια ελλείμματα. Έχει κανονισθεί συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου ΑΣΠΠΑΜΑ στην οποία θα συζητήσουμε κάθε τους πρόβλημα και θα φροντίσουμε για την επίλυσή τους».
Αναδημοσίευση από: thebest.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου