Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 2ης –1ης /10-1-2024, Συνεδριάσης του Δ.Σ. του Σωματείου μας.

Την Tετάρτη 10/1/24 και ώρα 10:00 π.μ., συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σωματείου μας, μετά από πρόσκληση του πλειοψηφούντος Συμβούλου, Μιχάλη Στελλάτου, με ΜΟΝΑΔΙΚΟ θέμα :

 

·         Τη   ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ του ΝΕΟΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ Δ.Σ.  

 

Σ’  αυτήν  τη Συνεδρίαση, όπου απουσίαζε η Λιναρδάτου Π., (ασθενής), o Προεδρεύων Πλειοψηφών Σύμβουλος, Στελλάτος Μιχάλης, αφού ευχήθηκε Καλή και Δημιουργική Χρονιά, εισηγήθηκε το θέμα της ημερήσιας διάταξης:

 

«Τη συγκρότηση ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ μετά τη φαλκίδευση της πρότασης για αναλογικό προεδρείο, που έλαβε χώρα στην 1η Συνεδρίαση και αφού δεν προέκυψε κάποιο καινούργιο δεδομένο, και με βάση την ψήφο των εργαζομένων στις πρόσφατες εκλογές όπου έδειξε ότι επιζητούν λειτουργικό Σωματείο, πρότεινε στη δεύτερη σε ψήφους παράταξη να συμμετάσχει στη συγκρότηση του Προεδρείου».

 

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι παρατάξεις βάσει της προαναφερόμενης εισήγησης.

 

Πρώτα τοποθετήθηκε η ΑΚΕ, η οποία αποδέχτηκε την πρόταση να συμμετάσχει στο Προεδρείο.

 

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η ΕΣΥ και επανέλαβε τη θέση της ότι θα συμμετείχε σε αναλογικό προεδρείο εφόσον θα συμμετείχαν όλες οι παρατάξεις.

 

Ακολούθησε η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, η οποία άλλαξε άρδην τη θέση της σε σχέση με αυτήν στην 1η Συνεδρίαση, και ανέφερε ότι θα μπορούσε να παράσχει μία θέση για να λειτουργήσει το Προεδρείο.  

 

Ο πλειοψηφών σύμβουλος, πρότεινε από την παράταξη ΝΥΣΤΕΡΙ να τοποθετηθεί στη θέση του Προέδρου, ο Στελλάτος Μιχάλης, στη θέση του Β’ Αντιπροέδρου, η Λουμάνι Ιωάννα, στη θέση του Ταμία, ο Στεφανάτος Θάνος και στη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα, η Παραστατίδη Πόπη.

 

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της ΑΚΕ πρότεινε για τη θέση του Γενικού Γραμματέα, τη Λιναρδάτου Πέννυ, στη θέση του Α’ Αντιπροέδρου, τον Σουγλέρη Χρήστο και στη θέση του Αναπληρωτή Γραμματέα,  τη Χαβελέ Αμαλία.

 

Στην ψηφοφορία η πρόταση του Πλειοψηφούντος Συμβούλου έλαβε 9 ψήφους υπέρ, 2 ψήφους κατά (ΕΣΥ και Συνδικαλιστική Αλλαγή) και 1 ΛΕΥΚΟ (Γκούβελος Χ.)

 

Επακολούθησε συζήτηση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας - Χοροεσπερίδα, όπου ο εκλεγμένος Πρόεδρος εισηγήθηκε να γίνει την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου κατά τα περυσινά πρότυπα. Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

 

Επίσης, εγκρίθηκε ομόφωνα, η οικονομική δαπάνη, για τα γλυκίσματα που μοιράστηκαν στους Συναδέλφους τα Χριστούγεννα.

 

Τέλος, η ΕΣΥ κατέθεσε ένα κάλεσμα Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και ζήτησε την έκδοση ψηφίσματος από το Δ.Σ. του Σωματείου μας σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

 

Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος ενάντια στα ιδωτικά πανεπιστήμια και τη στήριξη των δημόσιων πανεπιστημίων. 

 

 

 

Δ.Σ.   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ο  ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: