Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Τι λένε συνάδελφοί της στο «Παπανικολάου» και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για την 37χρονη βρεφοκτόνο

 Γνωστή στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου εργαζόταν ως νοσηλεύτρια είναι η προβληματική ψυχολογική κατάσταση της 37χρονης μητέρας που σκότωσε το έξι μηνών βρέφος της, στο Μακροχώρι Ημαθίας. 

 

Όπως επισημαίνουν στο TheOpinion πηγές από το νοσοκομείο Παπανικολάου, η γυναίκα πραγματικά εργαζόταν ως νοσηλεύτρια και είχε γίνει αντιληπτό ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά θέματα, σε καμία περίπτωση όμως δεν ήταν επιθετική ή είχε επιδείξει κάποια ανησυχητική συμπεριφορά απέναντι στους ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι η 37χρονη βρεφοκτόνος φέρεται να πάσχει από επιλόχιο κατάθλιψη, ενώ επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι ήταν μαθήτρια της τάξης που είχε ξεκληριστεί στο τραγικό τροχαίο στα Τέμπη το 2003.

Όπως διευκρινίζουν, στην 37χρονη είχαν ανατεθεί μόνο βοηθητικές αρμοδιότητες και δεν είχε κύριο ρόλο στις νοσηλείες. «Δεν έδινε ποτέ φάρμακα η ίδια στους ασθενείς, ενώ στις νοσηλείες που πάντα καλύπτονται από δύο νοσοκόμες, η ίδια είχε τον βοηθητικό ρόλο», τονίζουν χαρακτηριστικά συνάδελφοί της στο νοσοκομείο.

«Οι συνάδελφοί της φρόντιζαν να μην την ζορίζουν, να τη διευκολύνουν και με το ωράριο και με ό,τι χρειαζόταν για τα παιδιά της», προσθέτουν.

«Υπήρχε πάντα επιτήρηση»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, ο οποίος μιλώντας στο TheOpinion, τονίζει πως η 37χρονη δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα, καθώς και πως δεν υπήρξε κάποια καταγγελία εις βάρος της.

«Νοσηλεύτρια προσελήφθη το 2020 για τις ανάγκες του κορονοϊού ως επικουρική και δούλευε με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων. Δούλευε σε κλινικές κορονοϊού. Δεν είχε δώσει δικαιώματα. Πάντα υπήρχε μια επιτήρηση νοσηλεύτρια από τους προϊσταμένους, γιατί ήταν γνωστό το ιστορικό με το πούλμαν, με τους μαθητές που χάθηκαν. Ήταν ένα σοκαριστικό γεγονός. Δεν είχε δώσει δικαιώματα, αλλά από την αρχή του 2023, λείπει από το νοσοκομείο. Δεν ξέρουμε έκτοτε αν λάμβανε ψυχιατρική αγωγή», δηλώνει αρχικά ο κ. Γιαννακός αναφορικά με την 37χρονη βρεφοκτόνο στη Βέροια.

Ερωτηθείς για την εργασιακή της συμπεριφορά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ απαντά πως αυτό που μαθαίνει από τους συναδέλφους της 37χρονης βρεφοκτόνου είναι ότι ήταν «εντάξει» στη δουλειά της.

«Ήταν υπό επιτήρηση, αλλά ήταν εντάξει. Ούτε υπήρξε ποτέ κάποια καταγγελία εις βάρος της», τονίζει.

«Αν είχαμε αντιληφθεί επικίνδυνη συμπεριφορά, θα έφευγε»

Όπως επισημαίνει, αν είχε παρουσιάσει συμπεριφορά επικίνδυνη τόσο προς τους νοσηλευόμενους, όσο και προς τους συναδέλφους της, αυτό θα γινόταν αμέσως αντιληπτό και θα ακολουθούσαν οι απαραίτητες ενέργειες για τη λύση της σύμβασής της με το νοσοκομειακό ίδρυμα.

«Κανείς δεν ξέρει όμως από τον Γενάρη του 2023 μέχρι αυτόν του 2024 τι έκανε αυτή η γυναίκα. Μπορεί να μη λάμβανε την αγωγή της -αν λάμβανε κάποια, διότι αυτό δεν το γνωρίζω. Στο νοσοκομείο θα τα είχαμε αντιληφθεί αυτά. Υπάρχουν προϊστάμενοι και τα βλέπουν όλα. Δεν είχε δώσει δικαιώματα. Αν είναι δυνατόν να είχε δώσει και να την αφήναμε στο νοσοκομείο. Προς Θεού! Αν την έβλεπε ο προϊστάμενος και το τμήμα να κάνει παραλογισμούς, θα γινόταν αναφορά και θα έφευγε», υπογραμμίζει με έντονο ύφος.

«Οι ψυχικά ασθενείς δεν αποκλείονται από την εργασία»

Μάλιστα, υπογραμμίζει την ανάγκη να μην παραγκωνίζονται από την εργασία οι άνθρωποι που πάσχουν από ψυχιατρικές νόσους, αν δεν αποτελούν κίνδυνο για τους ανθρώπους γύρω τους.

«Οι ψυχικά ασθενείς δεν αποκλείονται από την εργασία. Δεν τους διώχνουμε. Αν ήταν να τους διώχνουμε τι σόι ψυχιατρική μεταρρύθμιση κάνουμε και λέμε ότι φροντίζουμε τους ανθρώπους με ψυχική νόσο;», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 37χρονη θα βρεθεί σήμερα, Τετάρτη, ενώπιον του Εισαγγελέα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής στη σορό του άτυχου βρέφους, τα οποία θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση.


Αναδημοσίευση από: theopinion.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: