Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Το νέο ΕΣΥ του Άδωνι – Τι θα περιλαμβάνει

Έτοιμη την ατζέντα με τις αλλαγές που αναμένεται να κάνει στο ΕΣΥ το επόμενο διάστημα έχει ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.


Άλλωστε ο αρμόδιος υπουργός γνωρίζει πολύ καλά τον τομέα της υγείας καθώς ήταν στην ίδια θέση το 2013 μέχρι και το 2014 το καλοκαίρι. Γι’ αυτό και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έχει λάβει οδηγία από τον πρωθυπουργό να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για τη βελτίωση των συνθηκών στο σύστημα υγείας.


Τι θα αλλάξει στο ΕΣΥ

Ο νέος υπουργός Υγείας πρόκειται να προχωρήσει σε μεταρρυθμιστικές αλλαγές στο ΕΣΥ κάτι για το οποίο άλλωστε είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός προεκλογικά, καθώς η Υγεία αποτέλεσε τη σημαία της προεκλογικής περιόδου.


Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες τους πρώτους δύο μήνες ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις ώστε να βελτιωθεί η καθημερινή λειτουργία των νοσοκομείων.


Μεταξύ αυτών θα είναι να αλλάξει το σύστημα εφημερίων στα νοσοκομεία αλλά και να βελτιώσει την παραλαβή των ασθενών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Θα πρόκειται ωστόσο για μικροδιορθώσεις οι οποίες θα τροποποιηθούν πλήρως με την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.


Το βασικό νομοσχέδιο που αναμένεται να προωθηθεί από τον νέο υπουργό Υγείας θα αφορά στο νέο ΕΣΥ το οποίο θα στηρίζεται στον νέο Υγειονομικό Χάρτη που είναι ήδη υπό επεξεργασία.


Με βάση τον Υγειονομικό Χάρτη στον οποίο καταγράφονται λεπτομερώς όλες οι μονάδες υγείας της χώρας αλλά και το προσωπικό, αναμένεται να σχεδιαστεί εκ νέου το σύστημα υγείας.


Ειδικότερα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Άδωνις Γεωργιάδης προτίθεται να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων με δεδομένο ότι εδώ και καιρό η κυβέρνηση μελετά να περιορίσει τον αριθμό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας, καθώς δημιουργήθηκαν σε άλλες εποχές και κυρίως με πελατειακό σκεπτικό.


Στόχος θα είναι ο περιορισμός των δαπανών αλλά και η ενίσχυση των νοσοκομείων και των κλινικών που θα διατηρηθούν με προσωπικό και κονδύλια,

Αναδημοσίευση από: healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: