Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Το Σωματείο μας για την αυριανή Κινητοποίηση με Στάση Εργασίας 9πμ - 3μμ

Πάτρα:12.4.24.       ΠΡΟΣ: Όλους τους Συναδέλφους

Αριθμ. Πρωτ:54     ΚΟΙΝ: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης       


        Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση

την Τετάρτη 17 Απριλίου  2024

                 Με Στάση Εργασίας 9π.μ. – 3μ.μ                   

 

 

Συναδέλφισσες/οι

Η τεράστια συμμετοχή στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις αναδεικνύει πλέον την αναγκαιότητα κλιμάκωσης του αγώνα μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια μέσα από την εργασία μας. Οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι για πάνω από μια δεκαετία, η ακρίβεια και το κόστος ζωής διαρκώς αυξάνεται.

Η αύξηση των 40€ που μας έδωσε η Κυβέρνηση  ήταν σκέτη κοροϊδία ενώ από βδομάδα σε βδομάδα τα αγαθά ακριβαίνουν με αποτέλεσμα να αγοράζουμε λιγότερα αγαθά και υπηρεσίες.

Δημόσιες δαπάνες  για την υγεία, την παιδεία και για αυξήσεις στους εργαζόμενους δεν υπάρχουν ενώ από την άλλη πλευρά οι εργολάβοι κάνουν πάρτυ με τα χρήματα του κρατικού κορβανά.

Στον κλάδο της υγείας ήδη βιώνουμε τη μεθόδευση για πλήρη ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων με τα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία, την είσοδο των ιδιωτών γιατρών στα χειρουργεία, τη συνειδητή υποστελέχωση, τα εξαντλητικά ωράρια των εργαζομένων και την ομηρία των συμβασιούχων. Οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται, οι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος  ισοπεδώνονται και οι οικονομικά ισχυροί τελικά θα έχουν πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή στις υπηρεσίες υγείας ενώ οι οικονομικά αδύνατοι θα βρίσκονται αφημένοι στη μοίρα τους. Ουσιαστικά οδηγούμαστε στην εποχή πριν το  ΕΣΥ, όπου ελάχιστοι είχαν την πρόσβαση σε αξιοπρεπή περίθαλψη με τη κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα του  ΕΣΥ .

Για όλα τα παραπάνω το Δ.Σ. του Σωματείου μας έκρινε και αποφάσισε πως και σ’ αυτή την κινητοποίηση είναι χρέος μας να δώσουμε όλοι και όλες το δυναμικό παρόν διότι πεποίθησή μας είναι πως μόνο μέσα από τους μαζικούς αγώνες και την αλληλεγγύη οι εργαζόμενοι κατάφεραν να κερδίσουν αυτά που δικαιούνται.

 

ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

& ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΥΣ!!!

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ.

Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας.

Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17

Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.

Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 €.

Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.    

Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α.) & να ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ όλες οι αναγκαίες υποδομές.

 

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΤΙΣ 10:30 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

  

 

Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ « Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ »

Δεν υπάρχουν σχόλια: