Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Διοικητές νοσοκομείων: Τι ακολουθεί μετά τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ – Όλη η διαδικασία

 Μπορεί οι γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ για τους υποψήφιους Διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ να ολοκληρώνεται σήμερα αλλά ακόμη έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι να διοριστούν.

Μετά τις γραπτές εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν,  θα ακολουθήσει ο έλεγχος των γραπτών και των δικαιολογητικών που έχουν καταθέσει. Μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες ενώ θα πρέπει να ακολουθήσει και το βήμα της προσωπικής συνέντευξης που θα δώσουν οι υποψήφιοι διοικητές των υγειονομικών περιφερειών.

Να σημειωθεί ότι πριν από τους Διοικητές Νοσοκομείων θα πρέπει να έχουν επιλεγεί οι Διοικητές των υγειονομικών περιφερειών (ΥΠΕ) οι οποίοι άλλωστε θα συμμετάσχουν και στις επιτροπές αξιολόγησης των υποψηφίων στελεχών για τα νοσοκομεία.

Διοικητές νοσοκομείων: Τι ακολουθεί μετά τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ

Όπως περιγράφεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών η διαδικασία που θα ακολουθεί μετά τη γραπτή εξέταση των υποψηφίων είναι η εξής:

-Κατάρτιση πίνακα υποψηφίων με βάση τα αποτελέσματα της γραπτής εξέτασης.

-Έλεγχος συνδρομής των απαιτούμενων προσόντων των υποψηφίων που καταλαμβάνουν τις δεκαπέντε (15) πρώτες θέσεις στον πίνακα κατάταξης που καταρτίζεται με βάση τα αποτελέσματα της γραπτής εξέτασης για κάθε προκηρυσσόμενη θέση.

-Αν τα απαιτούμενα προσόντα δεν συντρέχουν για έναν ή περισσότερους εκ των ανωτέρω υποψηφίων, ελέγχεται η συνδρομή τους για αντίστοιχο αριθμό υποψηφίων κατά σειρά κατάταξης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας περισσότερων υποψηφίων, τα απαιτούμενα προσόντα ελέγχονται για όλους τους ισοβαθμήσαντες υποψηφίους.

–Υποβολή ενστάσεων από τους υποψηφίους κατά των προσωρινών πινάκων πρέπει να γίνεται εντός πέντε ημερών, σύμφωνα με τις οδηγίες της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στην αρμόδια επιτροπή επιλογής. Για την υποβολή της ένστασης απαιτείται η καταβολή παραβόλου, το οποίο αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού.

-Η Εξέταση των ενστάσεων από την αρμόδια επιτροπή επιλογής πρέπει να γίνεται εντός προθεσμίας οκτώ ημερών και ανάρτηση των οριστικών πινάκων αποκλειομένων και επιλέξιμων υποψηφίων για κάθε προκηρυσσόμενη θέση με τη βαθμολογία τους.

-Ακολουθεί η κλήση σε συνέντευξη από την αρμόδια επιτροπή επιλογής των επτά πρώτων σε βαθμολογία επιλέξιμων υποψηφίων. Αν ο αριθμός των επιλέξιμων υποψηφίων είναι μικρότερος των επτά, καλείται σε συνέντευξη το σύνολο των επιλέξιμων υποψηφίων.

-Η σχετική ειδοποίηση γίνεται με αποστολή μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώνει ο υποψήφιος με την αίτησή του ή με άλλο πρόσφορο μέσο που επιλέγει η αρμόδια επιτροπή επιλογής. Η ειδοποίηση αποστέλλεται τουλάχιστον τρεις εργάσιμες ημέρες πριν από την ημέρα της συνέντευξης.

-Εάν ένας ή περισσότεροι από αυτούς που θα κληθούν σε συνέντευξη παραιτηθούν της υποψηφιότητάς τους, η αρμόδια επιτροπή επιλογής καλεί σε συνέντευξη επόμενους υποψηφίους για την ήδη καθορισμένη ημέρα.

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του καλούμενου με αυτό τον τρόπο υποψηφίου ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μη προσέλευσης υποψηφίου στη συνέντευξη, οι συνεντεύξεις λαμβάνουν τώρα κανονικά για τους υπόλοιπους υποψηφίους.

-Στο τέλος της διαδικασίας η αρμόδια επιτροπή επιλογής καταρτίζει πίνακα των τριών επικρατέστερων υποψηφίων, σύμφωνα με τη γραπτή εξέταση και το σύνολο των κριτηρίων, τον οποίο και αποστέλλει στον εποπτεύοντα Υπουργό.

Ο πίνακας αναρτάται στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. και του εποπτεύοντος Υπουργείου


Αναδημοσίευση από: healthreport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: