Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ - Κινητοποιήσεις κατά της κινητικότητας στην υγεία.

            Με κινητοποιήσεις κατά του μέτρου της κινητικότητας απαντούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία παρά τις σημερινές διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδης ότι το χρονοδιάγραμμα για την κινητικότητα των υγειονομικών υπαλλήλων θα τηρηθεί.
         Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (Real) ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδη σημείωσε ότι στις 23 Αυγούστου θα ξεκινήσουν να στέλνονται τα στοιχεία των υπό μετακίνηση και διαθεσιμότητα υπαλλήλων, στις 31 Αυγούστου θα ξεκινήσει η διαθεσιμότητά τους και στις 16 Σεπτεμβρίου θα είναι στη νέα τους δουλειά.
         Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία απαντούν με κινητοποιήσεις κατά του μέτρου της κινητικότητας.
          Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για αύριο 4ωρη στάση εργασίας από τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ. για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, επειδή «στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προστέθηκαν εκ των υστέρων τα λουκέτα και οι διαθεσιμότητες για να ικανοποιήσει ο υπουργός Υγείας τους δανειστές με περισσότερο «αίμα»».
          Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμιγκ, Σπηλιοπούλειο και Αγία Βαρβάρα, αντιδρώντας στο μέτρο της κινητικότητας και την Παρασκευή, 23 Αυγούστου, αποφασίστηκε 4ωρη στάση εργασίας 11πμ - 3μμ και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: