Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Στο "δρόμο" κάτοικοι και τοπικοί φορείς για να μην κλείσει το Νοσοκομείο.


alt
Ο Δήμος Καλαβρύτων σε δελτίου Τύπου που εξέδωσε αναφέρει τα παρακάτω:

"Ο Δήμος Καλαβρύτων, από την πρώτη στιγμή, - το Μάιο του 2011 - που συζητήθηκε το ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας ή υποβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, με σειρά συνεχών και επανειλημμένων ενεργειών και δράσεών του (ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου, ανοιχτές συγκεντρώσεις, παραστάσεις του Δημάρχου στους αρμόδιους φορείς της Υγείας κ.λπ.) έχει αντιδράσει και έχει διαμαρτυρηθεί, προκειμένου να αποτρέψει το κλείσιμο ή τον υποβιβασμό του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, που μελετάται ή σχεδιάζεται από τη Διοίκηση (Υπουργείο, ΥΠΕ κλπ.) της Υγείας, συμμορφούμενη στις εξοντωτικές για τους πολίτες μας, επιταγές των Μνημονίων και της Τροϊκας.
Μάλιστα, ο Δήμος Καλαβρύτων έχει αντιδράσει και έχει διαμαρτυρηθεί για το ενδεχόμενο κλεισίματος του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, την ώρα που, παράγοντες, που είχαν θέσεις και λόγο στη διαμόρφωση της πολιτικής υγείας στη Χώρα και στην περιοχή, είτε παρέλειψαν ν' αντιταχθούν σθεναρά, σ' αυτό το απευκταίο για τα Καλάβρυτα ενδεχόμενο, είτε σιώπησαν, είτε ανέχθηκαν τις σχετικές προτάσεις του Υπουργείου, είτε, τις εισηγήθηκαν κιόλας.
Σε συνέχεια αυτών των, συνεχών, κινητοποιήσεων του Δήμου μας και των σχετικών ψηφισμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου και επειδή, στην καθημερινή ειδησιογραφία επανέρχονται σενάρια που αναφέρονται στο ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας ή υποβιβασμού του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, ο Δήμος Καλαβρύτων, διοργανώνει εκδήλωση - συγκέντρωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας για την αποτροπή του ενδεχομένου κλεισίματος ή υποβιβασμού του Νοσοκομείου Καλαβρύτων.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ. στο προαύλιο του Νοσοκομείου Καλαβρύτων.
Ομιλητές, στην εκδήλωση αυτή, θα είναι, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς και ο καθηγητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Καλαβρυτινός Κώστας Μάρκου.
Καλούμε τις Καλαβρυτινές και Καλαβρυτινούς, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή, γιατί μόνο με τη μαζική συμμετοχή μας και την αγωνιστική μας διάθεση, μπορούμε να αποτρέψουμε το κλείσιμο και τον υποβιβασμό του Νοσοκομείου μας.
· Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
· ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ή ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ."

Δεν υπάρχουν σχόλια: