Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Επισκευές από την Περιφέρεια στο Διασυνδεόμενο με εμάς Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος.

Πάτρα: Επισκευές από την Περιφέρεια στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Ο Άγιος Λουκάς» Τα κτίρια είχαν υποστεί ζημιές απο το σεισμό του 2008        Σε σύναψη προγραμματικής σύμβασης προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών προκειμένου να επισκευαστούν τρία κτίρια στο νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Ο Άγιος Λουκάς» τα οποία έχουν άδεια επισκευής σεισμόπληκτου.
Την προγραμματική σύμβαση υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ για λογαριασμό του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ο Διοικητής Δημήτρης Κοσμόπουλος καθώς και η αναπληρώτρια Διοικήτρια Κωνσταντίνα Σιάμου.
Η προγραμματική σύμβαση προβλέπει την επισκευή τριών κτιρίων στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος, μετά το σεισμό που έγινε στις 8 Ιουνίου 2008, με κρατική αρωγή μέσω του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει τη διαχείριση και παρακολούθηση του έργου συνολικής διάρκειας έξι μηνών.
         «Η δημόσια υγεία είναι μια υπηρεσία που πρέπει να την προστατεύσουμε όλοι μας και η εφαρμογή της είναι θέμα κυρίως πολιτικής επιλογής. Στο πλαίσιο αυτό οποιαδήποτε δράση για την  ενίσχυση της με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο προκειμένου οι πολίτες της περιοχής να έχουν τις βέλτιστες παροχές υγείας» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αλεξόπουλος και κατέληξε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τις υπηρεσίες της στηρίζει και θα συνδράμει όπου της ζητηθεί προκειμένου να βελτιωθούν οι δομές της υγείας στα νοσοκομεία μας και να σταματήσει η απαξίωσή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: