Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

"Πληρώστε τις οφειλές" είναι το μήνυμα του υπ. Υγείας προς τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων.

        Προθεσμίες ως τις 5 και τις 15 Σεπτεμβρίου έδωσε ο γενικός οικονομικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Θεόδωρος Κοματάς προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδος, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων προκειμένου να έχουν καταβάλει στους δικαιούχους όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, να έχουν καταθέσει στο υπουργείο τους Ισολογισμούς τους και να λειτουργεί η αναλυτική λογιστική στις οικονομικές τους υπηρεσίες.
        Οι οδηγίες του γενικού οικονομικού διευθυντή ήταν σαφέστατες και δόθηκαν σε συνάντηση που έγινε χθες το πρωί στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Παρόντες ήταν ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Κατσίβελας με τους δύο υποδιοικητές Τάκη Αντωνακόπουλο και Λένα Αλμπάνη, οι διοικητές όλων των νοσοκομείων, μαζί με τους διοικητικούς διευθυντές τους οικονομικούς διευθυντές και τους υπευθύνους των λογιστηρίων.
         Η συνάντηση έγινε μετά από εντολή του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να εξοφληθούν οι οφειλές που είναι καταγεγγραμένες στο λογιστικό υπόλοιπο που είχαν τα νοσοκομεία ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2011.
         "Η 15η Σεπτεμβρίου είναι η τελική ημερομηνία", τόνισε ο Θ Κοματάς. Ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην τεράστια προσπάθεια που έχουν καταβάλλει τα στελέχη των νοσοκοομείων, οι διοικητικοί Διευθυντές και οι εργαζόμενοι στα λογιστήρια για να φέρουν σε πέρας την σωστή και έγκυρη προσπάθεια καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ήταν εκτός της τρέχουσαν καθημερινότητάς τους.
        Επί της ουσίας η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι υποχρέωση που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση προς την τρόικα και πρέπει να υλοποιηθεί προτού έρθει το κλιμάκιο για τον έλεγχο του φθινοπώρου.
         Ο γενικός οικονομικός διευθυντής του υπουργείου δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα στους διοικητικούς Διευθυντές των νοσοκομείων που έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους αυτές. Πρωταθλητής αναδείχθηκε το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, το οποίο πήρε άριστα, αφού και τις οφειλές έχει πληρώσει, και τον ισολογισμό έχει υποβάλει, και την αναλυτική λογιστική εφαρμόζει. Μάλιστα ο Θ Κοματάς εξέφρασε την ευχάριστη έκπληξή του για αυτή την τριπλέττα της διοίκησης του Καραμανδανείου. Επίσης συγχαρητήρια έλαβε η διοικητική υπηρεσία του νοσοκομείου Ιωαννίνων Χατζηκώστα για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Πολύ καλά πήγε και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας που έχει εξοφλήσει όλες του τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.
         Πολύ καλές ήταν επίσης οι επιδόσεις του Νοσημάτων Θώρακος, του Νοσοκομείου Αιγίου. Παρατηρήσεις έγιναν στο Νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας που αναμένεται όμως εντός των ημερομηνιών που τέθηκαν να έχει ανταποκριθεί.
         Αδυναμία φαίνεται να έχει το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, το οποίο θα βοηθήσει το Νοσοκομείο Αιγίου, ενώ πίσω βρίσκονται τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.
Σήμερα θα υπάρξει συνάντηση με τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Πελοποννήσου.
Αναδημοσίευση απο εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (ΓΩΓΩ ΚΑΡΑΛΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: