Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ελ. Συνέδριο: Δικαίωμα σύνταξης για ΔΥ που έχουν καταδικασθεί αμετάκλητα σε φυλάκιση.

         Οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα σε ποινές φυλάκισης ή κάθειρξης, ανεξαρτήτως διάρκειας, έχουν δικαίωμα σύνταξης, όπως απεφάνθη το Σάββατο η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με...
πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου.
         Ειδικότερα, στο πλαίσιο διάσκεψης κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, φέρεται να έκανε δεκτή προσφυγή πρώην εφοριακού, που ζητούσε να ακυρωθεί απόφαση με την οποία απορρίφθηκε ένστασή του σχετικά με την παροχή σύνταξης στην οικογένεια του.
          Ο ίδιος είχε χάσει το συνταξιοδοτικό του δικαίωμα, λόγω της αμετάκλητης καταδίκης του σε φυλάκιση τριών ετών, με αναστολή, για δωροδοκία το 1996. Είχε καταδικασθεί για παθητική δωροδοκία καθότι, με έναν συνάδελφό του, ζήτησαν από ιδιοκτήτη φροντιστηρίου 800.000 δραχμές ως αντίτιμο ώστε να του καταλογίσουν φόρο εισοδήματος 2 εκατομμυρίων δρχ, έναντι 15 εκατ. που του αναλογούσαν.
          Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, έκριναν ότι η απώλεια του συνταξιοδοτικού δικαιώματος υπαλλήλων που καταδικάστηκαν αμετακλήτως σε ποινή κάθειρξης ή φυλάκισης για οικονομικά αδικήματα κατά του Δημοσίου, δεν παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας.
          Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η απώλεια σύνταξης είναι δυσανάλογη προς τον σκοπό της ποινής, που είναι προστασία των συμφερόντων του Δημοσίου. Σύμφωνα με το Σώμα, ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί με άλλο ελαφρύτερο μετρό, όπως η οριστική απόλυση του εργαζόμενου από την υπηρεσία που εργάζεται...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: