Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Έφοδος επιθεωρητών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο - Ελέγχονται καταστάσεις βαρδιών και τιμολόγια

       Καταστάσεις εφημερευόντων και βαρδιούχων, τιμολόγια και διάφορες αποφάσεις του ΔΣ του ΠΓΝΠ ελέγχονται από την περασμένη Παρασκευή από μέλη του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας. Οι επιθεωρητές, που για πρώτη φορά επισκέφτηκαν νοσοκομείο της περιοχής μας, εμφανίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο την Παρασκευή, ελέγχοντας την παρουσία των εργαζομένων στη θέση τους.
         Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, χθες είχαν εγκατασταθεί στα γραφεία της διοίκησης ελέγχοντας τιμολόγια, διαγωνισμούς κ.ά. Οπως μας μετέφεραν εργαζόμενοι, η παρουσία των επιθεωρητών ήταν διακριτική κι έτσι αποφεύχθηκαν επεισόδια, αντίστοιχα με αυτά του νοσοκομείου της Κέρκυρας.
          Βέβαια οι έλεγχοι της παρουσίας των εργαζομένων, παρ' ότι οι πρώτες πληροφορίες μάς αναφέρουν ότι δεν εντοπίστηκαν απόντες, ενόχλησε το σύνολο των εργαζομένων.
          Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΓΝΠ Απόστολος Αθανασόπουλος αναφέρει ότι: «Είμαστε τόσοι λίγοι που δεν έχει περιθώριο κανένας εργαζόμενος να απουσιάσει. Ούτε να κάνουν χρήση του ρεπό και της άδειάς τους δεν μπορούν. Κι αυτό το αποδεικνύουν οι 40.000 ημέρες ρεπό και άδειας που οφείλονται στους εργαζομένους του νοσοκομείου μας».
         Ο ίδιος, όπως και ο κ. Γιαννάκενας, εκτιμά ότι ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος είναι επιβεβλημένος και καλοδεχούμενος. «Εγώ ως γιατρός θέλω να μου απαντήσουν εάν οι ελλείψεις υλικών που υπάρχουν οφείλονται στις μειώσεις των κονδυλίων ή στην έλλειψη οργάνωσης και την ασυνέπεια ορισμένων. Γιατί για παράδειγμα, ακόμα και σήμερα, το νοσοκομείο παραγγέλνει εξωσυμβαστικά υλικά και δεν κάνει διαγωνισμούς; Γιατί πρέπει να πληρώνουμε ένα εξωσυμβατικό υλικό 1.000 ευρώ όταν το κόστος προμήθειάς του, μέσω διαγωνισμού, δεν ξεπερνάει τα 200 ευρώ;» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκενας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: