Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Τα όσα τέθηκαν στην Παράστασή μας στην 6η Υ.Πε, την Τετάρτη 22.10.14.

         Πραγματοποιήθηκε χθες (22.10.14) η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ των Συνδικαλιστικών Εκπροσώπων των Νοσοκομείων του Νομού μας, με την Διοίκηση της 6ης Υ.Πε, τον νέο Διοικητή τον Κον Στακιά και τον Υποδιοικητή τον Κον Αντωνακόπουλο.
          Στη Συνάντηση αυτή, όπου παραβρέθηκαν Εκπρόσωποι από τα Σωματεία των Νοσοκομείων της Αχαΐας (πλην του ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ), της 6ης Υ.Πε, της ΕΙΝΑ, της ΠΟΕΔΗΝ, της ΑΔΕΔΥ, του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, τέθηκαν όλα εκείνα τα ζητήματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο τα Νοσοκομεία της περιοχής μας και τούς Συναδέλφους Εργαζόμενους σ΄ αυτά και την 6η Υ.Πε, ζητήματα πού έχουν να κάνουν με την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ των Νοσοκομείων, το ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, την ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΚΑΛΥΨΗ των Νοσοκομείων από ΟΔΗΓΟΥΣ και την μη καταβολή των οφειλόμενων ΑΡΓΙΩΝ και ΝΥΚΤΑΡΙΝΩΝ στους Εργαζόμενους.
         Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, των ΑΠΕΙΛΩΝ, των ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ και των ΔΙΩΞΕΩΝ που γίνονται ενάντια ατούς Εργαζόμενους και τούς Συνδικαλιστές, από παράγοντες του χώρου της Υγείας, όπως από την Απερχόμενη Διοίκηση της 6ης Υ.Πε υπό τον Κον Κατσίβελλα, την σημερινή Διοίκηση του ΠΠΝΡΙΟΥ και βεβαίως τον Νομικός Σύμβουλος της 6ης Υ.Πε, που έχει ξεπεράσει κάθε όριο με τις πάμπολλες αναρμόδιες και προκλητικές παρεμβάσεις του, όπως αναφέραμε στον Νέο Διοικητή της 6ης Υ.Πε, που ενδεικτικά έχουν να κάνουν με :
      • Τις κατά παράβαση των διατάξεων του 1264/82, παρεμβάσεις του στην άσκηση της Συνδικαλιστικής μας δράσης, βάζοντας αναρμοδίως εμπόδια στις Συνδικαλιστικές μας ελευθερίες:
- Τόσο με την αναφορά-παρέμβαση κατά όλων των μελών του Δ.Σ του Σωματείου μας, για αποφάσεις του οργάνου μας.
- Όσο και με τις δύο αναφορές ενάντια στον Πρόεδρο του Σωματείου μας, στη Διοίκηση του Νοσοκομείου για μια σειρά από ζητήματα , που άπτονται καθαρά και αποκλειστικά συνδικαλιστικές του δράσεις.
- Αλλά και κατά της Προέδρου των Εργαζόμενων της 6ης Υ.Πε, για Συνδικαλιστικές δράσεις και κινήσεις.
- και βεβαίως κατά των Συνδικαλιστών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου των Ιωαννίνων, για την Συνδικαλιστική τους δράση κατά των Αξιολογήσεων.
      • Την εκφοβιστική παρέμβαση του σε Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που εφάρμοζαν αποφάσεις των Συνδικαλιστικών μας οργάνων, στις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες του Υπηρεσιακού της 6ης Υ.Πε.
      • Την προκλητική του παρέμβαση και συμπεριφορά, την υβριστική του επίθεση ενάντια σε Συνδικαλιστές, κατά την διάρκεια Απεργιακής Κινητοποίησης έξω από την 6η Υ.Πε, τον Νοέμβριο του 2013.
      • Τις πάμπολλες προκλητικές φραστικές επιθέσεις και απειλές, αλλά και προσπάθεια χειροδικίας ενάντια σε Εργαζόμενους της 6ης Υ.Πε.
      • Την Εμπλοκή του στην δικαστική διένεξη Ε.Ν.Ε και Συνδικαλιστών του ΠΠΝΡΙΟΥ.
      • Τις εκφοβιστικές ΑΓΩΓΕΣ ενάντια σε όσους τον αμφισβητούν ή του εναντιώνονται, όπως στην προκειμένη περίπτωση ενάντια στον Πρόεδρο του Σωματείου μας, τον Υποδιοικητή της 6ης Υ.Πε και την Υπάλληλο που τον μήνυσε για την επίθεση του ενάντια της.
      • Εμπλοκή στην δικαστική διαμάχη του ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ κατά Ιατρών για ψευδείς βεβαιώσεις, εναντιώμενος στην Δικηγόρο εκπρόσωπο του Καραμανδανείου, όπως το καταγγέλλει και η ίδια με σχετική πολυσέλιδη αναφορά της.
          Για όλα αυτά που δεν είναι και τα μόνα, ζητήσαμε από τον ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ της 6ης Υ.Πε, που γνωρίζει τις προαναφερόμενες καταγγελίες, πέρα από την ΑΜΕΣΗ και ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ του συγκεκριμένου Νομικού Συμβούλου από την 6η Υ.Πε, κάτι που θα ζητήσουμε και από τα αρμόδια Υπουργεία όπου θα απευθυνθούμε και όχι μόνον, γνωρίζοντάς του παράλληλα ότι για όσο διάστημα θα υφίστανται όλες οι προαναφερόμενες δράσεις του συγκεκριμένου αυτού κυρίου, εμείς δεν θα τον αναγνωρίζουμε και δεν θα τον αποδεχόμαστε ως Νομικό Σύμβουλο σε μια τέτοια Υπηρεσία, όπου ό ρόλος του και οι δικαιοδοσίες του είναι άλλες. Είναι εντελώς διαφορετικές από τις προαναφερόμενες δράσεις, όπως χαρακτηριστικά αποδέχθηκε και ανέφερε και ο Κος Στακιάς. Είναι να γνωμοδοτεί και να παρέχει τις νομικές του συμβουλές και υπηρεσίες όταν του ζητείται από τον Διοικητή της Υ.Πε όπου υπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: