Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή-Παρέμβαση στον Αν. Υπ. Υγείας.

Αριθμ. Πρωτ:...........193.
Πάτρα………...10.10.14.    ΠΡΟΣ: Αν. Υπουργό Υγείας Κον Λεωνίδα Γρηγοράκο
                  k. Yπουργέ
      Επανερχόμενοι ακόμη μια φορά, σας υπενθυμίζουμε κάποια από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, προβλήματα που δυστυχώς χρονίζουν και χρίζουν την ΑΜΕΣΗ παρέμβασή σας, την άμεση αντιμετώπισή τους.
Ι. Κατ΄ αρχήν μιλάμε για τις μεγάλες ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και ΙΑΤΡΟΥΣ,ελλείψεις που απειλούν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ την ΠΛΗΡΗ και ΣΩΣΤΗ λειτουργία μας, δεδομένου ότι οι πάλαι ποτέ 1250 Εργαζόμενοι έχουμε φθάσει τούς 751 και δυστυχώς συνεχίζουμε σε πτωτική κατεύθυνση και πορεία. Ελλείψεις που μεγαλώνουν από τις πάμπολες ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ αλλά και τις μετακινήσεις που γίνονται προς άλλες υπηρεσίες. Ελλείψεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα από γενναίες προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ και μόνον μόνιμου Προσωπικού, αλλά και ΑΜΕΣΑ, τόσο μέσα από την δρομολόγηση και ολοκλήρωση όλων εκείνων των εκκρεμών μετατάξεων που με το υπ΄ αριθ. 120/17.7.14 έγγραφό μας σας έχουμε γνωστοποιήσει, όσο και από την τοποθέτηση στο Νοσοκομείο μας όλου εκείνου του Νοσηλευτικού Προσωπικού από τον ΕΟΠΠΥ, που προκλητικά τοποθετήθηκε και εργάζεται στις διοικητικές Υπηρεσίες της 6ης Υ.Πε.
ΙΙ. Σε ότι αφορά το γνωστό ΚΤΙΡΙΑΚΟ μας πρόβλημα, σας υπενθυμίζουμε ότι οι Εργασίες στο 7όροφο σεισμόπληκτο κτίριο έχουν σταματήσει για πάνω από ένα μήνα και δεν φαίνεται προοπτική επανέναρξης εάν και εφ΄ όσον δεν καταβληθεί το ποσό των 500.000 ευρώ που υπολείπεται στον Εργολάβο και για το οποίο βλέπουμε δυσκολίες και τεράστιες και μάλιστα ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις, για ένα έργο που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί προ πολλού.
ΙΙΙ. Παρά τις πάμπολλες δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις, από τούς εκάστοτε Υπουργούς, συνεχίζει να υφίσταται η χρονίζουσα εκκρεμότητα των οφειλόμενων ΑΡΓΙΩΝ-ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ προς τούς Συναδέλφους μας, τόσο για τον μήνα Δεκέμβρη του 2011 που ανέρχονται στο ποσό των 18.750,99 ευρώ, όσο και του Μάρτη του 2012 που ανέρχονται στο ποσό των 15.056,25 ευρώ.
IV. Η Εκκρεμότητα με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ συνεχίζει δυστυχώς να υφίσταται, όπως συνεχίζουν να υφίστανται και οι παραλήψεις συγκεκριμένων και απαραίτητων ¨ξεχασμένων¨ τμημάτων του Νοσοκομείου μας, όπως ΟΜΟΦΩΝΑ σας έχουμε γνωστοποιήσει και ζητήσει τόσο ή Διοίκηση του Σωματείου μας όσο και η Διοίκηση του Νοσοκομείου.
V. Συνεχίζουμε για 8ο μήνα να λειτουργούμε χωρίς τους απαραίτητους Οδηγούς που επιβάλλεται και πρέπει να έχουμε, λόγω της κτιριακής μας ιδιαιτερότητας και όχι μόνον. Παρά την δέσμευσή σας για επαναφορά κάποιων απ΄ αυτούς που είχαμε πριν την διαθεσιμότητα, συνεχίζουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας με Οδηγούς των Κ.Υ και με κάποιους φιλότιμους Εργαζόμενους άλλων ειδικοτήτων που προσφέρουν παράλληλα καθήκοντα, διαδικασίες και ¨λύσεις¨ προσωρινές που θα πρέπει να πάρουν τέλος.
VI. Μπήκαμε ήδη στον δεύτερο μήνα πού είμαστε δυστυχώς και πάλι χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο στο πολύπαθο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ. Η εκκρεμότητα στον διορισμό ενός μέλους, που καταργήθηκε χωρίς να αντικατασταθεί, από τον προηγούμενο Υπουργό Υγείας τον Κον Άδωνι Γεωργιάδη, έχει καταστήσει δυστυχώς από την 2/9/14 ΑΝΕΝΕΡΓΟ και πάλι το Δ.Σ του Νοσοκομείου μας.
VII. Aκόμη παραμένουν σε εκκρεμότητα οι διώξεις και η τρομοκρατία που ασκήθηκαν και συνεχίζουν να ασκούνται σε Συνδικαλιστές και Εργαζόμενους, του Νοσοκομείου μας και όχι μόνον. Διώξεις – τρομοκρατία – ύβρεις και επιθέσεις από τον προηγούμενο Διοικητή της 6ης Υ.Πε, την υπάρχουσα Υποδιοικήτρια και τον νομικό Σύμβουλο της 6ης Υ.Πε, των οποίων ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΟΜΠΗ από την 6η Υ.Πε, λόγω αυτών των προαναφερόμενων δραστηριοτήτων και όχι μόνον, εκτός κιάν είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία, κάτι που είναι πολύ πιθανό, αν λάβουμε υπ΄ όψιν μας ότι δεν έχει υπάρξει καμία μα καμία παρέμβαση, στην καθημερινή και ασύδοτη εναντίον των Εργαζόμενων πρακτική τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: