Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΕΙΝΑ: Το φακελάκι «ζει και βασιλεύει» στα χειρουργεία των Νοσοκομείων.

ΕΙΝΑ: Το φακελάκι «ζει και βασιλεύει» στα χειρουργεία των νοσοκομείων
          Συνέντευξη Τύπου έδωσε  το ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το πρόβλημα με τα φακελάκια στα χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων.
        Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΕΙΝΑ Γεώργιος Γιαννόπουλος δήλωσε ότι «το φαινόμενο αυτό δυστυχώς δεν υποχωρεί και τείνει να αποκτήσει χαρακτηριστικά καθεστώτος στα δημόσια νοσοκομεία, παρά τη συνεπή και αξιέπαινη στάση αρκετών συναδέλφων χειρουργών και αναισθησιολόγων, που συνεχίζουν να αντιστέκονται, συνεπείς στο λειτούργημα και τον όρκο τους».
Η ΤΙΜΩΡΙΑ
        Μάλιστα ο κ. Γιαννόπουλος, όπως και ο γραμματέας της Ενωσης Τάσος Γιακουμής και ο αντιπρόεδρος Κώστας Δραγώτης, υπογράμμισαν ότι: «Παίρνουμε την ευθύνη να τοποθετηθούμε δημόσια για κάτι που όλη η κοινωνία γνωρίζει, χωρίς να παγιδευόμαστε στην λογική της αναζήτησης "αποδείξεων". Δεν είναι σκοπός μας να καταγγείλουμε συγκεκριμένα περιστατικά βάσει αποδείξεων. Αυτό είναι κάτι που ούτως ή άλλως ισχύει, και υπάρχουν οι διαδικασίες για την τιμωρία των αποδεδειγμένα επίορκων.
Ο ΣΤΟΧΟΣ
         Εκείνο που θέλουμε να αναδείξουμε με την παρέμβασή μας είναι ακριβώς μια διαφορετική λογική: Οτι το φαινόμενο δεν αντιμετωπίζεται με την παθητική αναμονή των καταγγελιών (όσων πολιτών έχουν το θάρρος να το κάνουν), αλλά με ενεργητικές πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στο να μην ευνοείται το στήσιμο του σκηνικού της συναλλαγής».
                                   ...................................................................
     Διαβάστε ολόκληρη την σχετική ανακοίνωση, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
https://workspaces.acrobat.com/?d=W9TVwp5FjooGgc1MYxK*BQ

Δεν υπάρχουν σχόλια: