Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Νέο Μισθολόγιο στο Δημόσιο - Μειώσεις αλλά και αυξήσεις;

         Νέο "τοπίο" αμοιβών διαμορφώνει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, με τον βασικό μισθό να διαμορφώνεται στα 680 Ευρώ, με τις προβλεπόμενες μειώσεις να κυμαίνονται από 2% έως 12%, αλλά και αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, ανάλογα με το επίπεδο των σπουδών τους. 
         Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής» ο μισθός πρωτοδιοριζόμενου υπαλλήλου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) θα "πάει" στα 680 Ευρώ, από 780 σήμερα. 
        Ο μισθός αυτός αντιστοιχεί στον βασικό μισθό του ιδιωτικού τομέα (586 Ευρώ), αλλά καταβάλλεται επί 12 μήνες, αντί 14 στον ιδιωτικό τομέα, δεδομένου ότι στις επιχειρήσεις δεν έχουν περικοπεί τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το Επίδομα Αδείας. 
       Αναλογικά, ο βασικός μισθός για υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) στο Δημόσιο θα είναι 748 Ευρώ (από 858 Ευρώ), για υπαλλήλους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) 996 Ευρώ (από 1.037 Ευρώ) και για υπαλλήλους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) 1.070 Ευρώ (από 1.092 Ευρώ). 
          Μικρές μειώσεις θα υποστούν και οι υπάλληλοι των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, λόγω του «ψαλιδίσματος» της προσωπικής διαφοράς, που κρατήθηκαν στις αμοιβές τους, μετά τις περικοπές του 2012. 
        Τέλος, την ίδια στιγμή, αυξήσεις θα πρέπει να περιμένουν γιατροί του ΕΣΥ, εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί και όσοι κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.
                                        ....................................................................
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι  προαναφερόμενες κυβερνητικές επιδιώξεις και  διαρροές, κινήσεις  που προέρχονται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τους γνωστούς προφανείς λόγους,  προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του δεύτερου κόμματος της συγκυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε σχετική  ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «τα όσα δημοσιεύονται σήμερα για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν σχεδιασμούς, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποδεχθεί. Ο αρμόδιος Υπουργός καλά θα κάνει να μάθει να διαβουλεύεται με τους κυβερνητικούς εταίρους του και να ασχολείται λιγότερο με τις διαρροές στα ΜΜΕ».
                Αναμονή λοιπόν, γιατί τα προαναφερόμενα δημιουργούν νέα δεδομένα για τις προαναφερόμενες κυβερνητικές μεθοδεύσεις, για τις οποίες  η ΑΔΕΔΥ στην προχθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε το αμέσως επόμενο διάστημα να αναδείξει και να εναντιωθεί στο προαναφερόμενο σχέδιο και όχι μόνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: