Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΕΔΗΝ 2 Δεκεμβρίου 2014.

        Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις της ΠΟΕΔΗΝ για την Πολιτική που προτίθεται να ασκήσει η Κυβέρνηση την ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ όπως την αποκαλούν τα Κυβερνητικά στελέχη.
        Ανεξάρτητα του τρόπου ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ της χώρας (Αγορές, ΤΡΟΙΚΑ, Πιστωτική γραμμή) στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη νέα συμφωνία βρίσκονται ότι απέμεινε από Εργασιακά, Συνδικαλιστικά, Ασφαλιστικά, Κοινωνικά και Μισθολογικά δικαιώματα.
       Από την νέα Συμφωνία που βρίσκεται προ των πυλών θα ανακοινωθούν λιγότερα από τα μισά συμφωνηθέντα. Τα υπόλοιπα θα τα μάθουμε με τους εφαρμοστικούς νόμους σε κάθε νέα Αξιολόγηση που θα γίνεται σε τακτικά διαστήματα.
       Η Κυβέρνηση συμφώνησε την εφαρμογή νέου μισθολογίου, νέων αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα και νέες απολύσεις – διαθεσιμότητες Δημοσίων Υπαλλήλων.
        Με το νέο Μισθολόγιο θα μειωθούν περαιτέρω οι μισθοί όλων των Υπαλλήλων ανεξαρτήτου κλάδου και κατηγορίας που ανήκουν. Εξάλλου σύμφωνα με ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο θα μειωθεί περαιτέρω 1 δις ευρώ. Δε μας ξεγελάει η ετεροχρονισμένη και πιλοτική εφαρμογή του. Από το νέο μισθολόγιο θα «χάσουν» όλοι οι υπάλληλοι.
Με την ασκούμενη Πολιτική τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν. Μειώνεται σταδιακά η Κρατική Χρηματοδότηση, καταργήθηκαν οι κοινωνικοί πόροι, απομοιώθηκε η περιουσία τους, συνεχίζεται η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροκλοπή και η ανεργία βρίσκεται στα όρια ανθρωπιστικής κρίσης.
       Είναι λοιπόν δεδομένες νέες μεγάλες μειώσεις των συντάξεων Κύριων, Επικουρικών και των εφάπαξ. Εξάλλου ισχύει ήδη η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος με βάση την οποία υπολογίζονται οι επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ. Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται τα μεταβατικά όρια ηλικίας που κατοχυρώθηκαν τα έτη 2010-2012 για τα οποία ετοιμάζεται η σταδιακή κατάργησή τους. Με υψηλό βαθμό συσπείρωσης στα Πρωτοβάθμια Σωματεία, την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ καταργήσαμε την Αξιολόγηση.
       Δεν επιτρέψαμε στην Κυβέρνηση να συστήσει νέα δεξαμενή (15%) υπαλλήλων για διαθεσιμότητες-Απολύσεις και νέων μισθολογικών απωλειών. Η Κυβέρνηση ανά πάσα στιγμή μπορεί να επανέλθει. Είμαστε έτοιμοι και πάλι ενωμένοι με απειθαρχία – ανυπακοή να αρνηθούμε τη συμμετοχή μας.
       Ψηφίζεται την Κυριακή 7/12/2014 ο Προϋπολογισμός του έτους 2015 στη Βουλή. Προϋπολογισμός συνέχισης της λιτότητας και νέων μειώσεων των Κοινωνικών δαπανών αν και δεν περιλαμβάνει τις νέες συμφωνίες με την ΤΡΟΙΚΑ.
          Κάθε πέρυσι και καλύτερα με την Κρατική Χρηματοδότηση στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας. Οι λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων μειώθηκαν τα τέσσερα τελευταία ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ έτη 65%. Για άλλο ένα χρόνο θα γίνουν μηδενικές προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ. αν και το προσωπικό είναι κάτω του ορίου ασφάλειας.
      1 στις 3 οργανικές θέσεις είναι κενές σε οργανισμούς που συστήθηκαν σύμφωνα με τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ αν και καταργήθηκαν χιλιάδες κλίνες, κλινικές και οργανικές θέσεις. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί καθώς αναμένεται νέο κύμα συνταξιοδοτήσεων.
Οι πολίτες καλούνται να βάζουν το χέρι όλο και πιο βαθιά στην τσέπη και οι υπηρεσίες μετατρέπονται σε ανταγωνιστικές, ανταποδοτικές. Το δημόσιο κοινωνικό αγαθό της Υγείας μετατρέπεται σε εμπορεύσιμο, καταναλωτικό προϊόν.
         • Αγωνιζόμαστε να σταματήσει ο κατήφορος και να ανακτήσουμε τις απώλειες που έχουμε υποστεί την περίοδο των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
           • Αγωνιζόμαστε για επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν Δωρεάν - Προσιτές υπηρεσίες με καθολική πρόσβαση.
     • Αγωνιζόμαστε για ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών και ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
         Συμμετέχουμε δυναμικά στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ την Κυριακή 7/12/2014 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 5.00 μμ.
Από την  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: