Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Νίκη της ΠΟΕΔΗΝ η απόσυρση του άρθρου 43 που υποβάθμιζε το ΔΕ Νοσηλευτικό Προσωπικό

ΑΘΗΝΑ 23/12/2014           ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ                                                      
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3991
 
        Η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε δισέλιδο υπόμνημα στα κόμματα και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου πλην Χρυσής Αυγής, με το οποίο ζητούσε την τροποποίηση του άρθρου 43 του ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.
          Το άρθρο αυτό προέβλεπε τη σύσταση Ειδικού κλάδου Νοσηλευτών τριετούς φοίτησης.
Στο υπόμνημα μεταξύ των άλλων ζητήσαμε τη σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ). Ταυτόχρονα είχαμε συζητήσεις με τα κόμματα για να ενισχύσουμε τις θέσεις μας.
         Ο Υπουργός Υγείας επέμενε κατά τη συζήτηση στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ της Βουλής την Δευτέρα 22/12/2014 στον αποκλεισμό από τον κλάδο του ΔΕ Νοσηλευτικού προσωπικού.
        Η συζήτηση στη Βουλή μεταδόθηκε από το κανάλι της Βουλής και την παρακολούθησε μεγάλος αριθμός Νοσηλευτικού προσωπικού.
         Πολλοί βουλευτές στις ομιλίες τους ζήτησαν την τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου με τη πρόβλεψη σύστασης Ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ).
        Επειδή ο Υπουργός δεν διέθετε την απαραίτητη πλειοψηφία για το διαχωρισμό του Νοσηλευτικού προσωπικού κατόπιν παραγγελίας της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΝΕ, αναγκάστηκε να το αποσύρει.
Είναι μία πρώτη μεγάλη νίκη.
        Συνεχίζουμε τους αγώνες για θεσμοθέτηση Ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) και την διέξοδο του ΔΕ Νοσηλευτικού προσωπικού στα ΤΕΙ Νοσηλευτικής (σύμφωνα με την πρόταση που καταθέσαμε στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες).
Μετά την νίκη στην Αξιολόγηση άλλος ένας αγώνας κερδισμένος.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: