Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Δέκα ημέρες χωρίς τομογράφο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Δέκα ημέρες χωρίς τομογράφο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο       Ένα ανταλλακτικό που χάλασε στον αξονικό τομογράφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που παραγγέλθηκε στο εξωτερικό και που αναμένονταν, ήταν η αιτία που το μηχάνημα δεν λειτουργούσε χθες και δημιουργήθηκε αναστάτωση στο ίδρυμα αλλά και ταλαιπωρία σε ασθενείς.
       Το ανταλλακτικό παραγγέλθηκε στο Βέλγιο και αναμενόταν να φθάσει στην Πάτρα χθες το βράδυ. Οι τεχνικοί θα κατέβαλαν προσπάθεια για να το τοποθετήσουν, ώστε σήμερα να λειτουργήσει ο τομογράφος κανονικά. «Θα αποκατασταθεί η λειτουργία του το ταχύτερον δυνατόν» δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Χαράλαμπος Μπονάνος.
        Οπως εξήγησε στην «Π», σε λίγες ημέρες ο τομογράφος θα σταματήσει να λειτουργεί για δέκα ημέρες, επειδή θα ξεκινήσουν οι εργασίες μετεγκατάστασής του σε γειτονικό χώρο από αυτόν όπου βρίσκεται σήμερα. Στη θέση του θα τοποθετηθεί ένας υπερσύγχρονος τομογράφος, ο οποίος θα είναι ο καλύτερος που θα λειτουργεί σε δημόσιο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον διοικητή. Οι δύο τομογράφοι θα λειτουργούν παράλληλα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νοσηλευομένων στο Πανεπιστημιακό.
       «Θα είναι ένα δύσκολο διάστημα δέκα ημερών, καθώς δεν θα έχουμε τομογράφο στο νοσοκομείο. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νοσηλευομένων πραγματοποιούμε συνεχείς συσκέψεις με τους αρμόδιους διευθυντές των κλινικών, υπηρεσιακούς παράγοντες, τον διευθυντή του ΕΚΑΒ, τον διοικητή του νοσοκομείου "Αγιος Ανδρέας". Στόχος μας να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς μας, αφού το μεγαλύτερο βάρος των τομογραφιών για αυτό το διάστημα θα το αναλάβει το νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας". Αν διαπιστώσουμε πως τα περιστατικά είναι περισσότερα και δεν εξυπηρετούνται, τότε θα συνεργαστούμε και με ιδιωτικά απεικονιστικά κέντρα. Το ίδιο θα κάνουμε αν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ δεν μπορέσουν να καλύψουν τη ζήτηση, λόγω της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται αυτά».
         Πάντως, όπως διευκρίνισε ο Χαράλαμπος Μπονάνος, με το κλασικό ακτινολογικό μηχάνημα που τοποθετείται στα τακτικά ιατρεία, τους δύο τομογράφους που θα λειτουργήσουν μέσα στον Δεκέμβριο, και τον μαγνητικό που θα λειτουργήσει από τον Ιανουάριο, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του, όπως οφείλει ως ίδρυμα τριτοβάθμιας φροντίδας».
Εως τότε όμως, θα μεσολαβήσει ένα μικρό χρονικό διάστημα με ταλαιπωρία.
ΓΩΓΩ ΚΑΡΑΛΗ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: