Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΑΥΡΙΑΝΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ k στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της Αθήνας.

24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία 20 Μάη 2015
    Όπως όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας και οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι σ΄ αυτά, έτσι και εμείς εδώ στο Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ,βιώνουμε την πολιτική της ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και της ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ, πολιτικές που έχουν ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ στους Εργαζόμενους και στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας, που συρρικνώνονται και απαξιώνονται, πολιτικές που έχουν οδηγήσει την κατάσταση εκτός ελέγχου.
   Η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του συστήματος και η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του, δημιουργoύν τεράστια προβλήματα στην καθημερινή ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Νοσοκομείου ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ και τεράστιο λειτουργικό χάος στα Κέντρα Υγείας.

   Αυτή η υποχρηματοδότηση,  όπου ο πάλαι ποτέ προϋπολογισμός των 53,7 εκ Ευρώ του 2009 έχει φθάσει στα 13,3 εκ ευρώ το 2015 και η υποστελέχωση όπου οι πάλαι ποτέ 1.250 Εργαζόμενοι του 2009 έχουμε φθάσει σήμερα να είμαστε μόλις 600, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην προοπτική ανάπτυξης, πλήρους και σωστής λειτουργίας του Νοσοκομείου μας.

   Οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα, με άσχημες συνθήκες δουλειάς, αντιμέτωποι με το στρές, το άγχος, την καταπίεση, την υπερ-εντατικοποίηση της δουλειάς, την αβεβαιότητα στην εργασία και το δικαίωμα στη σύνταξη και βεβαίως τα προβλήματα της Οικονομικής Κρίσης πού πλήττουν ιδιαίτερα εμάς τους χαμηλόμισθους  Νοσοκομειακούς Υπαλλήλους.

        Με αυτά τα δεδομένα, που δεν είναι και τα μόνα, συμμετέχουμε  στην   24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ  την 20η Μάη του 2015, αλλά και στο σχετικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που γίνεται στην Αθήνα στις 12.30μμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

                                 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

     Με ΕΝΟΤΗΤΑ αντιμετωπίζουμε τα μείζονα προβλήματα που είναι ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ για ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του ΧΑΡΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, όπως διαμορφώθηκε με πολυετείς αγώνες πριν ξεκινήσουν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Δωρεάν Δημόσια Υγεία και Πρόνοια για όλους.
  • Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ. Άμεσα και κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, επιστροφή όλων των μετακινημένων και αύξηση του προϋπολογισμού τουλάχιστον κατά 40 %. 
  • Κατάργηση μνημονιακών πολιτικών που συρρικνώνουν k ιδιωτικοπούν το ΕΣΥ.
  • Εξόφληση δεδουλευμένων Νυχτερινών – Αργιών.
  • Ανάκτηση μισθολογικών απωλειών.

Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ
........................................................
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάνουμε γνωστό σε όλους τους Συναδέλφους ότι θα συμμετάσχουμε και εμείς ως Σωματείο στο Προαναφερόμενο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ. Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στο Σωματείο.
                                              ......................................................
       Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας κλίκ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:   http://www.poedhn.gr/downloads/federation-announcements/item/download/1390_bdeb2243d984ed162b3fb265306e37f9 

Δεν υπάρχουν σχόλια: