Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ για την επίσκεψή μας στον Υπουργό Υγείας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ         Πέμπτη 28 Μαΐου 2015
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                   
Δελτίο Τύπου
Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα τέλη Ιουνίου ο Υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα

         Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του με την υποστελέχωση και τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του πολυώροφου κτιρίου μόλις αυτό παραδοθεί προς χρήση στα τέλη του 2015, καθώς και μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν από την υποχρηματοδότηση σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Δυτικής Ελλάδας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που έγινε στο Υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή φορέων της Περιφέρειας.
         Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, οι βουλευτές Βασίλης Χατζηλάμπρου, Μαρία Κανελλοπούλου, Σία Αναγνωστοπούλου και Ιάσωνας Φωτήλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι Δήμαρχοι Πατρέων Κώστας Πελετίδης και Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, ο υποδιοικητής της 6ης Υ.Πε. Μίλτος Ζαμπάρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Κ. Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» Κώστας Πετρόπουλος, εκπρόσωποι φορέων, εργαζομένων και στελεχών των νοσοκομείων και του Υπουργείου.
       Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα της έλλειψης πόρων που οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα στην προμήθεια υγειονομικού υλικού, οι ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους, η υπολειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων και των Κέντρων Υγείας και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία), οι υποδομές, η περικοπή των εφημεριών κ.α.
        «Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και δεσμεύτηκε να εξετάσει όλα τα ζητήματα που του θέσαμε και ακολούθως θα έρθει στην Περιφέρειά μας στα τέλη Ιουνίου ώστε να ενημερωθεί από κοντά για τα θέματα που απασχολούν την Υγεία. Τονίσαμε ιδίως πως η υποχρηματοδότηση έχει φέρει στα όρια κατάρρευσης τις Μονάδες Υγείας με τους συμπολίτες μας να μην μπορούν να έχουν τη στοιχειώδη περίθαλψη» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας αμέσως μετά τη σύσκεψη, προσθέτοντας πως άμεσα σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα γίνει η σωστή προετοιμασία ώστε κατά την κάθοδό του ο Υπουργός να ενημερωθεί αναλυτικά για όλα τα ζητήματα και να δώσει απαντήσεις ιδίως στα αιτήματα των φορέων για το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» που κυριάρχησε σήμερα στη συνάντηση.
      Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε την εγρήγορση του Υπουργείου Υγείας, ώστε μόλις οι εργασίες στο πολυώροφο κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», ολοκληρωθούν στα τέλη του 2015, άμεσα να στελεχωθεί και να γίνει λειτουργικό για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.
        Να σημειωθεί πως η σημερινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων «Ιπποκράτης», σε συνέχεια της σύσκεψης που είχε γίνει προσφάτως στην Πάτρα, κατά την οποία είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση των φορέων να απευθυνθούν στον αρμόδιο Υπουργό.
                                   .....................................................
        Διαβάστε επίσης σχετικά, κάνοντας κλικ στους παρακάτω σχετικούς συνδέσμους:

Δεν υπάρχουν σχόλια: