Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Απόφαση της 1ης/2016 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

        Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/1/16, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας,  μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας,  με  τα παρακάτω θέματα:
Ø Το Κυβερνητικό Σχέδιο για το Ασφαλιστικό.
Ø Οι εξελίξεις στο ΚΤΙΡΙΑΚΟ.
Ø Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ των ΠΕΡΙΚΟΜΕΝΩΝ Αργιών-Νυκτερινών 2015.
Ø Η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας για το 2016.
Ø Η Λαχειοφόρος Αγορά του Σωματείου μας.
Ø Διάφορα Τρέχοντα Ζητήματα και Ενημερώσεις.
          
     Σ'  αυτήν την Συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν, ο Σουγλέρης, η Ασλανίδη, ο Σαμίκος και δικαιολογημένα η Ζαφείρη, ο Παπαμήτρου και ο Μπάρκας, ο Πρόεδρος του Σωματείου  μας εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε: 
ü Κατ' αρχήν στο Κυβερνητικό Σχέδιο για το Συνταξιοδοτικό και Ασφαλιστικό ζήτημα, βάσει του οποίου έρχονται δραματικές αλλαγές στα Συνταξιοδοτικά  μας  ζητήματα. Ένα σχέδιο που φέρνει μειώσεις συντάξεων που φθάνουν το 20%, αύξηση εισφορών κατά 0,5% που μειώνουν παράλληλα περαιτέρω τους μισθούς μας, επανυπολογισμό των Συντάξεων επί του συνόλου του εργάσιμου βίου με νέα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης, περικοπή κατά 15% του εφάπαξ και ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα με τον τίτλο ¨Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης¨.
ü Στις  εξελίξεις στο ΚΤΙΡΙΑΚΟ μας ζήτημα, όπου ως γνωστόν το δίμηνο σταμάτημα των Εργασιών το καλοκαίρι, εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας σε ότι αφορά τις εκταμιεύσεις των σχετικών και απαραίτητων χρημάτων, είχαν ως αποτέλεσμα να μην παραδοθεί το κτίριο την 31/12/15, όπως προβλεπόταν από τις σχετικές συμβατικές υποχρεώσεις. Στις σχετικές ΑΜΕΣΕΣ πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναλάβουμε μετά απ΄ αυτήν την αρνητική εξέλιξη, για την άμεση παράδοση του κτιρίου δεδομένου ότι τα 4 εκ ευρώ που δεν εκταμιεύθηκαν και που υπολείπονται για την επαναλειτουργία του κτιρίου, καθιστούν δύσκολη έως αβέβαιη την παράδοσή του μέσα στο 2016. Στα πλαίσια της προαναφερόμενης διεκδίκησης ο Πρόεδρος του Σωματείου μας πρότεινε επίσης να διεκδικήσουμε παράλληλα, για την μείωση του κόστους  λειτουργίας μας, την εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκών συστημάτων, την χρήση στη  λειτουργία μας  με φυσικό αέριο, νέο ενεργειακό κτίριο για Φαρμακείο- Αποθήκη κλπ ανάγκες, ενεργειακή αναβάθμιση Ταχύρυθμου, αντικατάσταση και αναβάθμιση του καυστήρα και βεβαίως Παρασκευή δικού μας οξυγόνου.
ü Στην επαναφορά της διεκδίκησής μας και μάλιστα ΔΥΝΑΜΙΚΑ για την ΑΜΕΣΗ καταβολή των οφειλόμενων περικοπών στις  Αργίες-Νύκτες-Υπερωρίες του 2015, προτείνοντας ακόμη και απεργιακές κινητοποιήσεις εάν και εφ΄ όσον δεν αποδώσουν οι νέες σχετικές συναντήσεις που θα επιδιώξουμε με την Διοίκηση της 6ης Υ.Πε, δεδομένου ότι παρουσιάστηκαν προβλήματα υπηρεσιακού χαρακτήρα, στην εκ μέρους μας επιτυχή διεκδίκηση αυτών των πιστώσεων, όπως σας είχαμε ενημερώσει πρόσφατα.
ü Στην ΚΟΠΗ της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου μας, όπως διοργανώνουμε  κάθε χρόνο. Μια εκδήλωση όπου παράλληλα θα έχουμε τον αποχαιρετισμό των Συνταξιούχων του 2015 και βεβαίως την ΚΛΗΡΩΣΗ της ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ του Σωματείου μας. Μιας λαχειοφόρου που βγήκε με σκοπό και στόχο την οικονομική ενίσχυση του Σωματείου μας, για την πραγματοποίηση της χριστουγεννιάτικης Γιορτής και η οποία δυστυχώς δεν στηρίχθηκε από τους Συναδέλφους – Μέλη μας.
ü Στην στήριξη των Συναδέλφων ΘΥΡΩΡΩΝ που τους επιβάλλεται η λειτουργία τους  στο 409 κάτω από τις πιο άσχημες συνθήκες. Στην ανάγκη κάλυψης τους, να μην ξαναπάνε για εργασία στο θυρωρείο του 409  όσο θα υπάρχουν αυτές οι άσχημες συνθήκες, τις οποίες δεσμεύτηκαν να αποκαταστήσουν προ διμήνου και δυστυχώς δεν έκαναν τίποτε. 
ü Στην ανάγκη της αποδοχής και στήριξης του αιτήματος της Σχολής για την ΑΜΕΣΗ στέγασή της στο χώρο του Ταχύρρυθμου, ζητώντας γι΄ αυτό το θέμα ΑΜΕΣΑ την συνεδρίαση της σχετικής επιτροπής, η οποία θα πρέπει να προσδιορίσει και τον χώρο  στέγασης του Σωματείου μας στον 1ο όροφο του Ταχύρρυθμου.
ü Στην απαραίτητη διευθέτηση του προβλήματος που έχει προκύψει με τις Συνδρομές των Εργαζόμενων των Κ.Υ που από υπηρεσιακό λάθος δεν πιστώνονται στον λογαριασμό μας, αλλά και την απόδοση των  Συνδρομών του ΝΝΘΩΡΑΚΟΣ που από λάθος  πιστώθηκαν στον λογαριασμό μας.

      Στη συνέχεια
       Αφού ακολούθησαν οι σχετικές ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Μελών του Δ.Σ και αφού ακολούθησε η σχετική και απαραίτητη διαλογική συζήτηση, αποφασίστηκε:
  - Σε ότι αφορά τα Κυβερνητικά Ασφαλιστικά Σχέδια, τα οποία ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ, ΑΜΕΣΑ σχετική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των Μελών μας και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε όλες τις σχετικές ΔΡΑΣΕΙΣ (Απεργίες k΄ Συλλαλητήρια), που θα αποφασίσουν ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ και Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ
   - AΜΕΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ με 6η Υ.Πε και όχι μόνον για τις εκκρεμότητες στα Κτιριακά μας και το προαναφερόμενο σχετικό διεκδικητικό πλαίσιο, για φωτοβολταϊκά, φυσικό αέριο, Παρασκευή οξυγόνου, νέο ενεργειακό κτίριο, κλπ.
  -  ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, για τις Οφειλόμενες περικοπές στις Αργίες και τα Νυκτερινά μας και σε περίπτωση μη εξεύρεσης της αναμενόμενης λύσης, ΑΜΕΣΑ σχετικές ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
  - Την διοργάνωση για την Παρασκευή  22/1/16 στις 12 το μεσημέρι, της εκδήλωσης για την ΚΟΠΗ της ΠΙΤΑΣ, τον ΑΠΟΧΕΡΑΙΤΙΣΜΟ των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ και την ΚΛΗΡΩΣΗ της ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ του Σωματείου μας.
  - Την παρέμβασή μας για την άκρως αναγκαία και απαραίτητη ΣΤΕΓΑΣΗ της ΣΧΟΛΗΣ και του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ σε σχετικούς λειτουργικούς  χώρους στο Ταχύρρυθμο.
  - Έγκριση της επιστροφής στο Σωματείο Εργαζόμενων του ΝΝΘώρακος, των συνδρομών που κακώς και από λάθος πιστώθηκαν στον λογαριασμό μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: