Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Η 1η/2016 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δ.Σ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

         Την  ΤΡΙΤΗ 26/1/16, όπως σας είχαμε ενημερώσει, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Νοσοκομείου, μετά από μια 5άμηνη  περίπου μη λειτουργία του, υπό την Προεδρεία της Διοικητικής Διευθύντριας της Κας Δέσποινας Τζίφα, λόγω της παραίτησης που επέβαλλε η κυβέρνηση στον Διοικητή και τον Υποδιοικητή. 
         Σ΄ αυτήν την Συνεδρίαση, όπου εκτός από την προαναφερόμενη Διοικητική Διευθύντρια, συμμετείχαν η Διοικητεύουσα Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Θεοδωρή Ελένη, ο Εκπρόσωπος των Εργαζόμενων Πετρόπουλος Κώστας, ο Εκπρόσωπος των Ιατρών Ηλιόπουλος Παναγιώτης και τα μέλη του Δ.Σ Δημακόπουλος Δημήτρης και Τριανταφυλλοπούλου Πόπη, ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ 40 περίπου θέματα, 25 Οικονομικά, 11 Διοικητικά και 4 εκτός ημερησίας.
         Από τα θέματα που συζητήθηκαν, βαρύνουσα σημασία είχε η συζήτηση για το ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ του 2016, όπου ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, έθεσε τα παρακάτω ζητήματα, ως προϋπόθεση της ψήφισης του Προϋπολογισμού:
ü Κατ΄ αρχήν ο προϋπολογισμός θα πρέπει να λάβει υπ΄ όψιν του την πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου, την ανάπτυξη όλων των προβλεπόμενων κλινών και όχι αυτές που είχαμε αναπτύξει την περίοδο που ήμασταν στο ΠΠΝΡ, κάτι που είχε ως συνέπεια, ο πάλαι ποτέ προϋπολογισμός των 53 εκ. ευρώ να συνεχίζει μέχρι και σήμερα να είναι κάτω από 20, εξέλιξη αρνητικότατη για την οποία σαφώς υπάρχουν ευθύνες του Νοσοκομείου και όχι μόνον.
ü Να προβλεφθεί η δαπάνη που θα χρειαστεί για την μεταστέγασή μας στο 7όροφο, η οποία προβλέπεται να γίνει μέσα στην τρέχουσα χρονιά.
ü Να προβλεφθούν οι πιστώσεις, για την αποπληρωμή των περικοπών που είχαμε στις Αργίες και τα Νυκτερινά του 2015, σε κωδικούς που θα εξασφαλίζουν την καταβολή τους, χρήματα που διεκδίκησε και πέτυχε το Σωματείο και που δυστυχώς με υπηρεσιακές ευθύνες, αντί να καταβληθούν μαζί με τον Δεκέμβρη, μπαίνουν για την σχετική καταβολή τους στον Προϋπολογισμό του 2016.
ü Η εγγραφή-πρόβλεψη και διασφάλιση της έγκαιρης καταβολής των Απογευματινών, αλλά και των Αργιών-Νυκτερινών-Υπερωριών, οι οποίες για πρώτη φορά φέτος δεν θα καταβάλλονται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αλλά μέσα από τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων.
ü Η κίνηση διαδικασιών και η σχετική πρόβλεψη για ένα νέο Κτίριο στέγασης του Φαρμακείου, της Αποθήκης, αλλά και των κλινών που παραμένουν άστεγες από τις υπάρχουσες κτιριακές υποδομές.
ü Η κίνηση διαδικασιών και η σχετική πρόβλεψη για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών, για να μειώσουμε τη τεράστια δαπάνη προς την ΔΕΗ που ετησίως ανέρχεται στο ποσό των 800.000 ευρώ και βεβαίως την Παρασκευή οξυγόνου απέναντι στην σημερινή κοστοβόρα προμήθειά του.
ü Η κίνηση άλλων σχετικών διαδικασιών, όπως η συνεργασία μας με το ΚΟΙΣΠΕ του Κ.Ψ.Υ,  σε ότι αφορά την καθαριότητα του Νοσοκομείου και το πλύσιμο του Ιματισμού, τομείς όπου υπάρχει τεράστιο και σοβαρό πρόβλημα.
ü Και βεβαίως την διασφάλιση της ομαλής προμήθειας υλικών και όχι μόνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: