Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Συνεχίζουν τον ΑΓΩΝΑ τους ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                         Αμαλιάδα  29-1-2016       
ΝΟΣ/ΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ                       
 
     Δεν μας προκαλούν πιά καμμία έκπληξη οι θέσεις και οι απόψεις της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της σε ότι αφορά την κατάσταση που έχει περιέλθει σήμερα η Δημόσια Υγεία και οι δομές της.
     Μας προκαλεί όμως μεγάλη εντύπωση το πόσο γρήγορα ξεχνούν τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους προσπαθώντας παράλληλα να μας πείσουν ότι «το λευκό είναι μαύρο».
     Στην πρόσφατη παρέμβαση της Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Δημόσιων Νοσοκομείων στη Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας σε ελλείψεις προσωπικού, στην συρρίκνωση τμημάτων – κλινικών και μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Πύργου, η Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. ούτε λίγο ούτε πολύ μας κατηγορεί γιατί αγωνιζόμαστε. γιατί αντιστεκόμαστε γιατί διεκδικούμε τα αυτονόητα.
  Κύριε Διοικητά της 6Ης Υ.ΠΕ. :
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είμαστε εκπρόσωποι των εργαζόμενων αν συμφωνούσαμε και αποδεχόμαστε το κλείσιμο (αναστολή το βαφτίζετε εσείς) μιάς ολόκληρης κλινικής με τεράστια ιστορία και προσφορά όπως η ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ.
    Σε ότι αφορά με τους καρδιολόγους του Νοσοκομείου μας, σας τονίζουμε ότι ο ένας απουσίαζε νόμιμα σχεδόν είκοσι (20) χρόνια από την ιατρική δραστηριότητα ευρισκόμενος και στα πρόθυρα άμεσης συνταξιοδότησης. Αν ο έτερος γιατρός πραγματοποιεί 6 και 7 εφημερίες στο Νοσοκομείο Πύργου, άλλα τόσα είναι τα ρεπό όπερ σημαίνει ότι το μισό και πλέον μήνα θα είναι απών από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Τί είδους υπηρεσίες λοιπόν θα παρέχει? Αναγνωρίζουμε την ανάγκη πλήρους λειτουργίας της Κ/Δ κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται με τη λογική του «σκοτώνω το ένα για να επιβιώσει το άλλο». Να προβείτε άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού προκειμένου ο λαός της Ηλείας να έχει αυτό που του ανήκει και του αρμόζει στον τομέα της Υγείας.
    Στο θέμα του αναισθησιολογικού που είναι το «καινούργιο φρούτο» στην προσπάθεια υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας.
    Γνωρίζετε ότι τυχόν μετακίνηση ακόμη και ενός εκ των δύο αναισθησιολόγων σημαίνει ταυτόχρονα και το τέλος της λειτουργίας ολόκληρου του ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ? (Γενική Χειρουργική. Ορθοπεδική). Αν δεν συμφωνείτε με αυτή την πρόταση της εκτελούσας χρέη Διοικητή γιατί επιτέλους δεν τη βάζετε στη θέση της? Γιατί την αφήνετε να εισηγείται και να αποφασίζει με τέτοιο τρόπο αγνοώντας ή παραβλέποντας πως η θέση του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας είναι η αναβάθμιση και η βέλτιστη λειτουργία όλων των δομών υγείας του νομού και όχι μόνο του ενός?
    Γιατί εφ’ όσον υπάρχει ανάγκη αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Πύργου τόσο καιρό δεν αντιστάθηκαν και δεν διεκδίκησαν την επιστροφή των δύο αναισθησιολόγων που έχουν για διαφόρους λόγους μετακινηθεί σε Νοσοκομεία της Πάτρας? Και γιατί  σε πρόσφατο ερώτημα σχετικά με τις ανάγκες σε επικουρικό προσωπικό προς τα Νοσοκομεία δεν ετέθη αίτημα πλήρωσης θέσης με την αντίστοιχη ιατρική ειδικότητα? Έχουμε λοιπόν άδικο όταν λέμε ότι υπάρχει βούληση υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας?
     Κύριε Διοικητά της 6ης Υ.ΠΕ.:
     Σε ότι αφορά τα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία μάλλον ξεχνάτε γρήγορα τις προεκλογικές δεσμεύσεις και προτάσεις της σημερινής κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία. Σας θυμίζουμε λοιπόν ότι από το Μάη του 2012 είχε κυρίαρχη θέση στο πρόγραμμά της σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των Νοσοκομείων. Σας παραθέτουμε αυτούσια και αντιγράφοντας (είχε μάλιστα ανεβεί και στη επίσημη θέση της ιστοσελίδας του ΣΥΡΙΖΑ):
       «ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ»
     Και βέβαια να μην επεκταθούμε στο ασφαλιστικό, στις συντάξεις, στις προσλήψεις και τόσα άλλα.
     Δεν έχουμε καμία διάθεση για στείρα και ξύλινη αντιπολίτευση που για ευνόητους λόγους ίσως μας χρεώσουν κάποιοι. Άλλωστε όταν χρειάστηκε στο παρελθόν το ίδιο ακριβώς κάναμε και με την προηγούμενη συγκυβέρνηση σε ότι αφορά τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν στη δημόσια υγεία και όχι μόνο.
    Δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση και καμία αντιπαλότητα με τους συναδέλφους του Νοσοκομείου Πύργου οι οποίοι αντιμετωπίζουν κι αυτοί τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης. Επιβάλλεται όμως να απομονωθούν ένθεν και ένθεν οι λίγες στενόμυαλες, ανούσιες πρακτικές και λογικές πού μόνο κακό κάνουν στον τόπο μας. Μαζί πρέπει να δώσουμε τις μάχες (και είναι πολλές) για την επιβίωση, την αναβάθμιση όλων των δομών υγείας του Νομού Ηλείας. Το πρόσφατο παράδειγμα του συλλαλητηρίου στην Αιτωλοακαρνανία, πιο πρίν της Κοζάνης – Πτολεμαίδας και οι θέσεις των συναδέλφων και των φορέων των παραπάνω νομών, ας γίνει παράδειγμα για όλους μας.
                                       ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ   
                                                              ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.
        Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ  ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ                                   ΓΩΓΩ  ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ         

Δεν υπάρχουν σχόλια: