Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»! Άφησε περιστατικό να περιμένει επί ώρες ενώ αυτή έβλεπε όνειρα γλυκά

        Το «μεγαλείο» της αδιαφορίας για τον ανθρώπινο πόνο, την αγωνία του ασθενούς και των συγγενών του, όταν περνάει την πόρτα ενός Δημόσιου Νοσοκομείου, βίωσε γνωστή πατρινή οικογένεια, η οποία το βράδυ της περασμένης Κυριακής χρειάστηκε την παροχή ιατρικής βοήθειας για ένα από τα παιδιά της.
        Όλα ξεκίνησαν όταν η μια από τις κόρες της οικογένειας έφτασε με το λεωφορείο που αναχώρησε στις 9 το βράδυ από την Αθήνα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο υπεραστικό ΚΤΕΛ της Πάτρας, όπου είχαν πάει οι δικοί της να την παραλάβουν. Η κοπέλα «ψηνόταν» στον πυρετό ενώ ανέπνεε με δυσκολία.
       Μπροστά σε αυτό το θέαμα οι δικοί της αποφάσισαν να την πάνε απευθείας στο νοσημάτων θώρακος, όπου εκεί η «γνωμάτευση» των γιατρών ήταν πως έπρεπε να πάει στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» το οποίο εφημέρευε, προκειμένου να υποβληθεί και σε εξετάσεις.
        Με την μεταφορά της στο νοσοκομείο χάρη στις προσπάθειες ενός εκ των γιατρών που εφημέρευε, υποβλήθηκε στις απαιτούμενες εξετάσεις, από τα αποτελέσματα των οποίων κρίθηκε αναγκαίο να της γίνει και υπέρηχος καρδιάς.
         Εδώ ακριβώς αρχίζει ο «Γολγοθάς» της κοπέλας και των συγγενών της, καθώς για περισσότερο από τρείς ώρες - παρά τις προσπάθειες του γιατρού που την είχε αναλάβει - καρδιολόγος δεν εμφανιζόταν , ενώ σύμφωνα με πληροφορίες όταν βρέθηκε επικαλέστηκε επείγον περιστατικό.
       Αφού είδαν και απόειδαν με εντολή του γιατρού η ασθενής « επιβιβάσθηκε» σε καροτσάκι και με τη βοήθεια τραυματιοφορέα - αφού χρειάστηκε να περάσει από το ταχύρρυθμο όλο το προαύλιο οδηγήθηκε στο άλλο κτίριο του «Αγίου Ανδρέα».
      Εκεί όταν χτύπησαν την πόρτα του γραφείου της καρδιολόγου, αντί για το επείγον περιστατικό, αντίκρισαν μια γυναίκα αγουροξυπνημένη η οποία ασθμαίνουσα μόλις είχε ξεκλειδώσει την πόρτα και με πολύ… κόπο της έκανε το καρδιογράφημα.
       Η ταλαιπωρία της κοπέλας η οποία ψηνόταν στον πυρετό δεν σταμάτησε όμως εδώ, καθώς υποτίθεται πως μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων - η καρδιολόγος αμέσως τους είπε να πάνε πάλι στην άλλη πτέρυγα και ξανά κλείδωσε την πόρτα - και με δεδομένη την ιατρική γνωμάτευση έπρεπε λόγω της κατάστασής της να μεταφερθεί με ασθενοφόρο πάλι στο θώρακος καθώς αντιμετώπιζε και σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα.
       Αφού περίμενε επί τρία τέταρτα μαζί με τη συνοδό μητέρα της το ασθενοφόρο αναγκάστηκαν να καλέσουν ταξί με το οποίο τη μετέφεραν στο σπίτι.
      Ενδεικτικό της ταλαιπωρίας που πέρασε, το γεγονός ότι η διαδικασία για να τις παρασχεθούν ιατρικές υπηρεσίες ξεκίνησε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα και έφτασε στο σπίτι της στις 6.00 το πρωί ξημερώματα Δευτέρας. 
Aναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: