Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΑΙΓΙΟ:Ούτε "ασπιρίνες"...για τη "νόσο" του προσωπικού στο νοσοκομείο-"ΕΝ ΑΧΡΗΣΤΙΑ" Ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ

      Μετά  από μακρόσυρτο κενό στη διοίκηση του νοσοκομείου, από τότε δηλαδή που παραιτήθηκαν μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου (στις 5 Μαΐου 2015), μόλις τώρα  -  με υπουργική απόφαση - δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως τα πρόσωπα των εκπροσώπων  των πολιτών σε αυτό, με δύο «φίλα προσκείμενους» στην κυβερνητική παράταξη να «πιάνουν δουλειά». Πρόκειται για τα νέα τακτικά μέλη: Ηλία Κακκαβά, συνταξιούχο του δημοσίου,σε αντικατάσταση του Στ. Οικονομόπουλου, Ιερόθεο Μουρίκη, ελεύθερο επαγγελματία, σε αντικατάσταση του Ν. Αλέφαντου και Αναστάσιου Μουτζουρούλια, επίσης συνταξιούχ, σε αντικατάσταση του γιατρού Παναγιώτη Γκινόπουλου, άπαντες με  θητεία μέχρι τις 4 Μαΐου!
        Όσο όμως κι αν η διοίκηση άλλαξε και πλέον βρίσκεται πολιτικά πολύ πιο κοντά προς τη νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας, τίποτε δεν έχει ακόμα «κινηθεί» προς μια πιο θετική κατεύθυνση, με τη λέξη «επίλυση» να είναι ακόμα…«άγνωστη» μεταξύ φίλων και ομοϊδεατών.
        Τη σημερινή «πάγια προβληματική» κατάσταση στο ΓΝΑΑ, περιγράφει ο εκτελών χρέη Διοικητή και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Κυριάκος Κοκκίνης, που σημειώνει ότι «τα προβλήματα είναι χρόνια, δεν είναι αντιμετωπίζονται με προσωρινές λύσεις, αλλά για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει πρόβλεψη». Όπως λέει «γι’ αυτά τα σοβαρά θέματα…οι πόρτες είναι κλειστές και δεν μπορώ παρά να εκφράσω αγανάκτηση για όσα θα ‘πρεπε να έχουν γίνει, προ πολλού, αλλά δεν έγιναν».  
       Όπως εξηγεί,  στον χειρουργικό τομέα, υπήρχαν επτά (7) ειδικευόμενοι γιατροί και τελικά έμεινε ένας (1) με αποτέλεσμα από τις 11 Ιανουαρίου οι εφημερίες να λειτουργούν μόνο Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, όχι όμως και τις υπόλοιπες περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, με αποτέλεσμα τα περιστατικά που χρήζουν «νυστεριού», να τα επιφορτίζονται τα δύο Περιφερειακά νοσοκομεία της Πάτρας, το Πανεπιστημιακό στο Ρίο και ο «Άγιος Ανδρέας».  ]
       Σχετικά με το ρόλο της 6η Υ.ΠΕ Πατρών, ο κ. Κοκκίνης δεν δείχνει ποια να περιμένει κάτι, αφού θεωρεί ότι οι ουσιαστικές λύσεις βρίσκονται στα «χέρια» του υπουργείου υγείας. «Περιμένουμε αναγκαστικά τους διορισμούς μονίμου προσωπικού που έχουν εξαγγελθεί για τώρα-κοντά, μήπως και σταθούμε τυχεροί να καλυφθούν τα κενά. Για τα οικονομικά υπάρχουν διαθέσιμα από τον προϋπολογισμό του ’16. Επιμένω όμως σε κάτι. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν…τι ρόλο θέλουν στο νοσοκομείο, γιατί πολύ φοβάμαι πως η κοντινή χιλιομετρική του απόστασή του απ’ αυτά της Πάτρας, μειώνει και το ενδιαφέρον των αρμοδίων», καταλήγει.
        Η 6η Υ.ΠΕ δεν έδωσε λύση πάντως,  σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της προσωρινής διοίκησης, ούτε και στην πιο χαρακτηριστική περίπτωση «βλάβης», δηλαδή της «κατάστασης εκτάκτου ανάγκης» του Αξονικού Τομογράφου, αφού δεν μπόρεσε, έστω και με προσωρινό προσωπικό να τον λειτουργήσει κι έτσι για τραυματίες από τροχαία ( κι όχι μόνο) να μην υφίσταται η ανάλογη εξυπηρέτηση.
Αναδημοσίευση από Skai Patras

Δεν υπάρχουν σχόλια: