Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ποιες συντάξεις εξετάζεται να μειωθούν για να «κλείσει» το Ασφαλιστικό

        Εναλλακτικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό επεξεργάζεται η κυβέρνηση, καθώς οι δανειστές, που αποχώρησαν από την Αθήνα, έχουν απορρίψει το κλείσιμο του θέματος αποκλειστικά με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
      Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να δεσμευτεί για τις επικουρικές συντάξεις και πλέον στο υπουργείο Εργασίας επεξεργάζονται συγκεκριμένα σενάρια, σε επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου.
        Το Ρlan B θα προβλέπει περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, όπως επίσης μειώσεις στα «ρετιρέ» του ασφαλιστικού, δηλαδή σε συνταξιούχους που λαμβάνουν πολλαπλές κύριες συντάξεις. Μάλιστα το δεύτερο θέμα το έχει αφήσει ανοιχτό η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.
        Πληροφορίες αναφέρουν πως το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει μειώσεις από 2% έως 30% σε περισσότερες από 800.000 επικουρικές συντάξεις άνω των 150 ευρώ, ως αντιστάθμισμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, που η τρόικα απορρίπτει.
       Επιπλέον, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του πλαφόν σε όσους παίρνουν πολλές συντάξεις, ώστε η συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων να μην λαμβάνει πάνω από 2.500 ευρώ μηνιαίως. Το εν λόγω μέτρο, αφορά περισσότερους από 400.000 συνταξιούχους.
        Την ίδια ώρα, αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τους επιστημονικούς φορείς, παρά την βελτιωμένη πρόταση του υπουργείου για έκπτωση ενός έτους στις ασφαλιστικές τους εισφορές, καθώς στον τελικό λογαριασμό όσοι έχουν μπλοκάκια και όσοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν στην εφορία και στα ταμεία περίπου το 70% του μισθού τους.
Αναδημοσίευση από το PatraTora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: