Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

«Χαράτσι» για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες

      Στο «προθάλαμο του χειρουργείου» βρίσκεται πλέον το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες. Η κυβέρνηση υπό το βάρος των πιέσεων που ασκούν οι δανειστές για προκαταβολική ψήφιση των πρόσθετων μέτρων για μετά το 2018 εάν δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι δείχνει σημάδια συμβιβασμού και να αποδέχεται νέα μείωση του αφορολογήτου εξετάζοντας διάφορα σενάρια.
       Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συζητήσεις που γίνονται παρασκηνιακά οι προτάσεις που έχουν τεθεί περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
       Μείωση του αφορολογήτου στην περιοχή των 6.000 ευρώ από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα για τον μισθωτό, συνταξιούχο και αγρότη χωρίς παιδιά. Μια μείωση του αφορολόγητου στα επίπεδα των 6.000 ευρώ θα έχει δημοσιονομικό όφελος πάνω από 1,5 δισ. ευρώ ενώ οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες απώλειες της τάξης των 600 ευρώ. Αν επιλεγεί ως λύση για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές η μείωση του αφορολογήτου στις 6.000, τότε το μεγαλύτερο μέρος από το εκτιμώμενο δημοσιονομικό όφελος θα προέλθει από φορολογούμενους με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι με εισοδήματα από 6.100 έως 8.600 ευρώ, που σήμερα είναι αφορολόγητοι θα κληθούν να καταβάλουν φόρο από 22 ευρώ μέχρι και 572 ευρώ για τα εισοδήματά τους.
........................................................................................

Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114446307

Δεν υπάρχουν σχόλια: