Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Θέμα ημερών η μεταφορά των κλινικών του "Αγ. Ανδρέα"

      Ολοκληρώθηκε χθες η διοικητική παραλαβή του πολυώροφου ανακατασκευασμένου κτιρίου του «Αγ. Ανδρέα» και από την ερχόμενη Τρίτη ξεκινάει ο υγειονομικός καθαρισμός και σταδιακά η μεταφορά των κλινικών.
     Η πολυπόθητη μέρα έφτασε, έστω και με καθυστέρηση δύο μηνών για το ιστορικό νοσοκομείο της Πάτρας. Το πολυώροφο κτίριο θα ζωντανέψει και πάλι. Μετά από μία παρένθεση περίπου εννέα ετών αναστολής της λειτουργίας του η πόλη αλλά και η ευρύτερη περιφέρεια θα αποκτήσει έναν δεύτερο ισχυρό πυλώνα δημόσιας περίθαλψης.
     Η αντίστροφη μέτρηση, έχει αρχίσει, όπως μας ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Σερεμέτης, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα άσκησε τις απαιτούμενες πιέσεις για να προχωρήσει η παράδοση του κτιρίου. Πλέον μετράμε ημέρες για να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση των κλινικών. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει κάνει η διοίκηση, η αρχή θα γίνει με την Καρδιολογική Κλινική η οποία θα αναπτυχθεί στον 5ο όροφο. Θα ακολουθήσουν οι Παθολογικές Κλινικές οι οποίες θα αναπτυχθούν σε δύο ορόφους, τον 3ο και τον 4ο.
     Το επόμενο βήμα αφορά στην μετακίνηση των κλινικών που στεγάζονται στο 409 και οι οποίες εκτιμάται ότι μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα έχουν μεταφερθεί κι έτσι μετά από χρόνια θα μπορέσουν να λειτουργήσουν υπό αξιοπρεπείς συνθήκες.
     Οπως έχει δηλώσει στην «Π» ο κ. Σερεμέτης, η πλήρης μεταφορά όλων των κλινικών προβλέπεται ότι θα διαρκέσει αρκετούς μήνες. Κι αυτό διότι είναι ένα νοσοκομείο που βρίσκεται σε λειτουργία. Δεν θα διώξει τους ασθενείς για να γίνει η μεταφορά, αλλά θα γίνεται παράλληλα με πρόγραμμα και συντονισμό όλων των εμπλεκομένων τμημάτων.
Αναδημοσίευση από Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: