Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Επιλογή Προϊσταμένων Δημοσίου: Εντός των ημερών το εγχειρίδιο για τη συνέντευξη

  Εντός των ημερών θα αποσταλεί το εγχειρίδιο για τη δομημένη συνέντευξη, που θα χρησιμοποιηθεί για την επιλογή Προϊσταμένων στο Δημόσιο, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της, στην «Κυριακάτικη Kontranews».
        Η Υπουργός, αναφερόμενη στην εν γένει διαδικασία, κάνει λόγο για μία εξαιρετική δουλειά, που θα διασφαλίζει την απόλυτη αντικειμενικότητα στην κρίση των στελεχών του Δημοσίου.
Αναλυτικά, η απάντηση της Υπουργού 
ΕΡ.: Εδώ και 7 περίπου χρόνια δεν έχουν γίνει επιλογές προϊσταμένων στο ελληνικό δημόσιο. Πότε θα ξεκινήσουν οι επιλογές των γενικών διευθυντών με το νέο σύστημα;
ΑΠ.: "Οι μέρες που ένας υπουργός καταργούσε σε μια νύχτα ολόκληρους κλάδους ή επέβαλε τους δικούς του στις θέσεις προϊσταμένων του Δημοσίου έχουν περάσει αμετάκλητα.
Έχει, πλέον, εκδοθεί το σύνολο της πρωτογενούς και δευτερογενούς νομοθεσίας, εντός των ημερών θα αποσταλεί το εγχειρίδιο για τη δομημένη συνέντευξη, το οποίο αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και εμπειρογνωμών της «Τεχνικής Βοήθειας». 
Έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά και διασφαλίζεται η απόλυτη αντικειμενικότητα στην κρίση των στελεχών του Δημοσίου, ώστε οι φορείς να αρχίσουν να προκηρύσσουν τις αντίστοιχες θέσεις."

Δεν υπάρχουν σχόλια: