Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Σχετικά με την πρόσφατη ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ.

           Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, την  παρασκευή 10/2/17 συνεδρίασε το ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΑΔΕΔΥ, μια συνεδρίαση όπου παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, με την ιδιότητα του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ της ΑΔΕΔΥ.
           Σας γνωρίζουμε λοιπόν ότι σ΄ αυτήν την συνεδρίαση, τοποθετούμενος ο Πρόεδρός μας Πετρόπουλος Κώστας, αναφέρθηκε στα ζητήματα που έχουν να κάνουν:
    - Τόσο με την λειτουργία της ΑΔΕΔΥ και ιδιαιτέρως την μη συγκρότηση του Προεδρείου της.
    - Όσο
     και για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ όπου κατέθεσε και σχετικό ψήφισμα για την απαράδεκτη συμπεριφορά, τις υβριστικές επιθέσεις  πολάκη κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, της ΠΟΕΔΗΝ και των Κινητοποιήσεών μας.
    - Αλλά και για τις καρατομήσεις των Προϊσταμένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.


          Σε ότι αφορά λοιπόν την προαναφερόμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, σας γνωρίζουμε ότι μια λέξη μπορεί να την χαρακτηρίσει, δυστυχώς. Πλήρης απαξίωση και ευτελισμός του οργάνου, αφού δεν κατάφερε να λάβει καμιά απόφαση για κανένα θέμα, πέρα από ένα-δυο ψηφίσματα. Η απουσία έμπειρου προεδρείου, που να έχει την ικανότητα να συνθέτει τις προτάσεις όπως συνέβαινε στο παρελθόν, καθώς και έμπειρου προεδρεύοντα της Εκτελεστικής, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας αρκετών παρατάξεων, οδήγησαν το Γενικό Συμβούλιο σε ναυάγιο.
           Αξίζει να επισημάνουμε ότι η  παράταξη της ΔΗ-ΣΥ έθεσε ως πρώτο θέμα τη συγκρότηση της Ε.Ε. και ζήτησε να συζητηθεί ως ξεχωριστό θέμα, κάτι που απέρριψαν όλες οι άλλες παρατάξεις πλην της ΔΑΚΕ. Στις τοποθετήσεις τους όμως όλοι αναφέρθηκαν στο θέμα, τηρώντας την ίδια ακριβώς στάση που τηρούν και στην Ε.Ε. Αξιοσημείωτη ήταν η στάση των μελών της ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) που ζήτησαν προεδρείο προγραμματικής σύγκλισης που να μην κάνει όμως κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑ.ΣΟΚ.!!! Τέτοιους υπερασπιστές της κυβερνητικής πολιτικής είχαμε πολλά χρόνια να συναντήσουμε στα συνδικαλιστικά χρονικά.
          Σ΄ αυτήν την συνεδρίαση ακούστηκαν και πολλά άλλα, όπως για το ποιοι αι πόσοι παραβρίσκονται καθημερινά στα Γραφεία της ΑΔΕΔΥ και δουλεύουν γι΄ αυτήν, όπου χωρίς καμιά αντίδραση αποδέχθηκαν την παρουσία και λειτουργία μόνον των μελών της ΔΗ-ΣΥ και του ΜΕΤΑ, που είναι εκεί καθημερινά σε αντίθεση με όλους τους άλλους που απουσιάζουν, οι οποίοι όπως δήλωσαν θα συνεχίσουν να είναι εκεί, θα στηρίζουν τα αιτήματα που θέτουν οι ομοσπονδίες με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και θα προσπαθούν να βγαίνουν αποφάσεις, όπως έγινε με τα θέματα της ΠΟΕΔΗΝ, της κομματικής τοποθέτησης των προϊσταμένων, των απόψεων του Μητσοτάκη για τη "διόγκωση" του δημοσίου και τις "αυξήσεις" που μόνο αυτός είδε, τα ζητήματα της παιδείας κλπ. Θα είμαστε, είπαν χαρακτηριστικά  εκεί που μας έταξαν οι συνάδελφοι για να υπερασπίζουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους κι όχι οπουδήποτε αλλού (Κουμουνδούρου, Περισσό, Πειραιώς κλπ).
           Για το πρόγραμμα δράσης που οι παράταξεις κατέθεσαν στο Γενικό Συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι στην πρόταση για 24ωρη απεργία συμφωνούσαν οι περισσότερες παρατάξεις, η αδυναμία του προεδρείου να συνθέσει οδήγησε στην μη υπερψήφισή της και δυστυχώς  σε ψηφοφορία τις  προτάσεις των παρατάξεων, οι οποίες πήραν τις ψήφους των μελών τους κι έτσι καμιά δεν πλειοψήφησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: